Nekategorizirano

Premjer Andrej Plenković i ministar Marin Piletić uručii 72 ugovora u sklopu projekta “Zaželi”

Ministar rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike Marin Piletić svečano je uručio 72 ugovora u sklopu Poziva “Zaželi – prevencija institucionalizacije“, u vrijednosti većoj od 58 milijuna eura.

Provođenjem projekata u okviru Poziva Zaželi osigurava se povećanje socijalne uključenosti i prevencija institucionalizacije pružanjem usluge potpore i podrške u svakodnevnom životu starijim osobama i osobama s invaliditetom.

Ministar Piletić uručio 38 ugovora “Zaželi”: To je hrvatski patent

– Na današnji dan će odluka svih nas biti da dajemo posao za 1206 ljudi. 1206 ljudi će na temelju ugovora koje ćete vi danas primiti biti zaposleni. A uslugu potpore i podrške ćemo osigurati za 7236 osoba koji inače tu vrstu potpore ne bi imali, poručio je premijer Andrej Plenković.
– Važna poruka koju moramo poslati sa današnjeg skupa svima vama koji ste provodili projekte i koji znate koliko je bilo teško objasniti nakon završetka projekta “Zaželi” – što sada, što nakon provedbe od godinu dana ili u onom posljednjem slučaju nakon 6 mjeseci, s ovim današnjim ugovorom poslat ćete jasnu poruku i vašim korisnicima – ova faza programa “Zaželi” traje 3 godine, rekao je ministar Marin Piletić.

Prenosimo: HTV