Aktivizam, Stajališta

Dan otvorenih vrata bibliobusa u Lekeniku

Povodom Dana otvorenih vrata bibliobusa, Narodna knjižnica i čitaonica Lekenik Vas poziva da u srijedu, 15. veljače 2023. posjetite Bibliobus Putujuća knjiga bijelog lopoča i besplatno postanete član Knjižnice Lekenik te uživate u predstavi „Susjedi“ Kerekesh Teatra.

Na svom putovanju bibliobus će imati 15 stanica. Koje su točno stanice, raspored rada bibliobusa te kako točno funkcionira bibliobus i koje sve mogućnosti nudi saznajte 15. veljače 2023. u 18 sati ispred Društvenog doma Lekenik.

Projekt “Putujuća knjiga bijelog lopoča” sufinanciran je sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda. Ukupna bespovratna sredstva: 515.033,22 eura. Projekt za cilj ima povećanje socijalne uključenosti pripadnika ciljanih skupina kroz razvoj čitalačke pismenosti. Projekt će posredno doprinijeti očuvanju jezika, kulture i pisane riječi što je ujedno i misija Narodne knjižnice i čitaonice Lekenik.

Više o projektu