Aktivizam, Nekategorizirano

Predstavljanje projekta „Halu Book“ – programi poticanja čitanja na području općine Viškovo

Javna ustanova Narodna knjižnica i čitaonica Halubajska zora i Općina Viškovo pozivaju sve zainteresirane sumještane na početnu konferenciju EU projekta „Halu Book“ – programi poticanja čitanja na području općine Viškovo” koja će se održati u petak, 16. rujna 2022. godine s početkom u 10,00 sati u prostoru knjižnice u Marinićima (adresa Marinići 9, 51216 Viškovo neposredno uz kružni tok u centru Marinića), navodi se u pozivu općine Viškovo.

Projekt „Halu Book“ – programi poticanja čitanja na području općine Viškovo ugovoren na pozivu “Čitanjem do uključivog društva”, a započeo je s provedbom  sredinom srpnja 2022., projekt provodi Javna ustanova Narodna knjižnica i čitaonica Halubajska zora u partnerstvu s Općinom Viškovo. Ukupna vrijednost projekta je 341.258,94 kuna. Bespovratna sredstva osigurana su iz Državnog proračuna RH s pozicije Ministarstva kulture i medija (15%) i iz Europskog socijalnog fonda (85%).

Svrha početne konferencije je predstavljanje ciljeva i planiranih aktivnosti – zanimljivih čitalačkih programa temeljem kojih se želi povećati socijalnu uključenost ciljanih skupina (djece i mladih, starijih od 54 god., nezaposlenih, osoba s invaliditetom) i time utjecati na povećanje njihove čitalačke pismenosti ali i na aktivnije sudjelovanje u društvu.

Na konferenciji će sudjelovati ravnateljica Javne ustanove Narodne knjižnice i čitaonice Halubajska zora Branka Miočić i načelnica Općine Viškovo Sanja Udović.

Projekt „Halu Book“ – programi poticanja čitanja na području općine Viškovo kroz zanimljive čitalačke programe želi povećati socijalnu uključenost ciljanih skupina (djecu i mlade, starije od 54 god., nezaposlene, OSI) i time utjecati na povećanje njihove čitalačke pismenosti ali i na aktivnije sudjelovanje u društvu. Projekt predviđa i podizanje razine svijesti o važnosti kulture čitanja i pismenosti kroz provedbu medijske kampanje.