Aktualno, Nekategorizirano

Projekt “Putujuća knjiga bijelog lopoča” osigurao novi bibliokombi za općinu Lekenik

U sklopu projekta „Putujuća knjiga bijelog lopoča“ kojeg provodi Narodna knjižnica i čitaonica Lekenik u suradnji s partnerima: Udruga PET PLUS, Općina Lekenik, ALD Sisak nabavljen je prvi bibliokombi, objavila je Narodna knjižnica i čitaonica Lekenik.

Primopredaja kombija održana je danas, 30.12.2022. u 12 sati ispred Narodne knjižnice i čitaonice Lekenik.

Dostupnošću knjige u mjestima Općine Lekenik gdje je stanovništvo neravnomjerno naseljeno te time dodatno socijalno isključeno, uspostavljanje mobilne knjižnice nabavkom bibliokombija odgovorit će se na potrebe i zahtjeve korisnika. Uspostavljanjem bibliokmbija svim stanovnicima općine Lekenik biti će dostupne knjige na posudbu, naručivanje i korištenje na 15 stanica, a detaljne informacije o lokacijama i vremenu polaska bibliokombija uskoro će biti dostupne na stranici projekta „Putujuća knjiga bijelog lopoča“ kao i u Narodnoj knjižnici i čitaonici Lekenik.

Vrijednost bibliokombija iznosi 916.750,00 kn, a projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda te Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske