Hrvatska, Nekategorizirano

Završna konferencija projekta “Putujuća knjiga bijelog lopoča”

Narodna knjižnica i čitaonica Lekenik, nositelj projekta, uz Općinu Lekenik, Udrugu PET PLUS i Agenciju Lokalne demokracije Sisak pozivaju na završnu konferenciju povodom predstavljanja rezultata EU projekta “Putujuća knjiga bijelog lopoča”.

Konferencija će se održati u utorak, 12.9.2023. u Društvenom domu Lekenik s početkom 18 sati.

Na konferenciji će biti predstavljeni rezultati projekta koji se provodio 24 mjeseca te je imao za cilj poticanje čitanja i čitalačkih kompetencija na području Lekenika i podizanje javne svijesti o važnosti čitanja za osobni razvoj i društvenu integraciju.

Projektom je nabavljen bibliobus koji osigurava dostupnost knjige za svih 18 naselja u sastavu općine Lekenik te je provedbom omogućeno sudjelovanje korisnicima na preko 180 besplatnih radionica za razne skupine.

Kako bismo zajedno proslavili uspješno proveden projekt pozivamo Vas da nakon službenog djela konferencije ostanete s nama i pogledate operetu Vesela Udovica. Operetu izvodi Opera B.B., prvo komorno operno kazalište u Hrvatskoj s Ronaldom Brausom i Lidijom Horvat Dunjko u glavnim ulogama – navodi u pozivu Knjižnica.

Svoj dolazak potvrdite porukom na adresu dora.kozjak@petplus.hr ili na broj 099 4588 385 (Udruga PET PLUS).

Izvor: Narodna knjižnica i čitaonica Lekenik