Hrvatska, Nekategorizirano

Opera B.B. Zagreb najavila prvu radionicu grupnog bubnjanja u okviru projekta KLUB 54+

42889709_492039154645830_2270454716372615168_nOpera B.B. Zagreb kreće s provedbom aktivnosti u okviru projekta Projekt KLUB 54 +. Tako se u Zagrebu u Domu za starije i nemoćne osobe Trnje u Zagrebu 6. studenog u 10 sati održava prva bubnjarska radionica «Ritam svijeta». Riječ je o prvoj od dvije glazbene aktivnosti grupnog bubnjanja koje će se održati u Zagrebu.

Dvanaest radionica u trajanju od 90 minuta uključuju poduku o ritmovima raznolikih glazbenih krugova čitavoga svijeta. Temelj radionica su afrički ritmovi koje ćete naučiti na autentičnim bubnjevima (Djembe i Dunun bubnjevi iz zapadne Afrike).

Voditelji bubnjarskih radionica „Ritam svijeta“ bit će profesionalni, vrsni glazbenici Branko Trajkov – Trak i Krunoslav Kobeščak, oni će probuditi ritam koji je prisutan u svakom čovjeku. Radionice potiču razvoj motoričkih sposobnosti, sluha i memorije. Stvarajte glazbu za poboljšanje svog općeg, psihofizičkog i zdravstvenog stanja te komunikacijskih i kreativnih vještina.

Projekt KLUB 54 + koji se provodi u partnerstvu s udrugom Pet plus ima cilj poboljšanje kvalitete života te smanjenje socijalne isključenosti za najmanje 215 osoba u 8 gradova Republike Hrvatske koje će biti uključene u projekt. Prema statusu aktivnosti nezaposlenim osobama, umirovljenicima i korisnicima socijalne skrbi prijeti najveća stopa rizika od siromaštva i socijalne isključenosti, upravo stoga ove skupine uključene su kao glavne ciljane skupine projekta.

Kroz 127 radionica bit će uključeno minimalno 215 sudionika u 8 gradova Republike Hrvatske, te dva umirovljenička doma u Zagrebu i jednog u Osijeku.

Projekt sufinancira Europska Unija iz Europskog socijalnog fonda.