Hrvatska, Nekategorizirano

U Našicama predstavljen projekt “Zlatna dob za nove početke”

DSC_3545U subotu, 4. kolovoza 2018. godine, s početkom u 10 sati, u Našicama je održana početna konferencija predstavljanja projekta “Zlatna dob za nove početke“, koji se odobren na temelju poziva Ministarstva kulture na dodjelu bespovratnih sredstava u okviru programa Umjetnost i kultura 54+, prenosi Nasice.com.

Projekt su predstavili nositelj projekta i projektni partneri, a započeo je nastupom Mješovitog pjevačkog zbora Gradske udruge umirovljenika u Našicama.

U ime nositelja projekta nazočnima se obratila ravnateljica Zavičajnog muzeja Našice Silvija Lučevnjak i voditeljica projekta Lucija Brajdić, a u ime Našičke razvojne agencije, koja je dala tehničku podršku u pisanja projekta, Mia Čeme. Također, u ime partnera projekta nazočnima se obratila predstavnica Hrvatske narodne knjižnice i čitaonice Našice Mirta Lulić i predsjednik Matice umirovljenika – Gradske udruge umirovljenika u Našicama Boško Dundović, dok je u ime Grada Našica, nazočne je pozdravio Goran Blagojević – v.d. pročelnika Ureda gradonačelnika Grada Našica.

Projekt je započeo 23. srpnja 2018. godine, kada je Zavičajni muzej Našice potpisao s Ministarstvom kulture Republike Hrvatske i Nacionalnom zakladom za razvoj civilnoga društva Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava u iznosu od 555.174,66 kuna, od čega 85%, odnosno 471.898,46 kuna sufinancira Europska unija, a trajat će do studenoga sljedeće godine – sveukupno 16 mjeseci. U okviru projekta najavljeno je sedam kulturno-umjetničkih radionica za osobe starije od 54 godine, posjeti kulturnim događanjima i sedam edukacijskih radionica namijenjenima stručnjacima iz područja kulture. Također, u okviru projekta zaposlene su dvije osobe u Zavičajnom muzeju Našice i jedna koja će djelovati ispred Gradske udruge umirovljenika u Našicama.

Cilj projekta je aktivnije i brojnije uključivanje starije populacije u aktivnosti na području kulture i umjetnosti.