Aktivizam, Nekategorizirano

Zavičajni muzej Našice poziva na radionice „Muzejske priče“ i „Umjetnost u fotografiji“

foto: zmn.hr

U okviru projekta “Zlatna dob za nove početke”, sufinanciranog iz Europskog socijalnog fonda, Zavičajni muzej Našice provodi radionice za osobe starije od 54 godine.

Uvodna radionica „Umjetnost u fotografiji“ održat će se u utorak, 26. veljače 2019. u Muzejskoj knjižnici Zavičajnog muzeja Našice s početkom u 18,00 sati.
Namjera radionice je naučiti sudionike kako pravilno rukovati fotoaparatom, kako u moru fotografija pronaći ono „pravu“ i kako rekonstruirati fotografiju iz privatne zbirke. Isto tako, namjera je upoznati sudionike s dijelom fundusa Zavičajnog muzeja Našice, Zbirkom fotografija, Povijesnom zbirkom, Zbirkom razglednica, kroz razvojni put fotografskih pomagala, fotoaparata i fotografija.

Voditelj: Josip Ledinšćak, fotograf i snimatelj.

Radovi sudionika nastali za vrijeme trajanje ove radionice izložit će se u prostoru Zavičajnog muzeja Našice.

Radionica „Muzejske priče“ održat će se u četvrtak 28. veljače 2019. u 18 sati.
Radionica će tematizirati dio prošlosti zavičaja iz vizure osobe starije od 54 godine, koji će donirati predmet za fundus muzeja, kako bi i on svjedočio o njegovom životnom putu za buduće generacije. Ostali sudionici radionice imat će priliku aktivnog sudjelovanja nadopunjavanjem priče vlastitim detaljima, sjećanjima i doživljajima iz dijela prošlosti koji čine temu.
Namjera radionica utemeljena je na principu „narativne povijesti“, metode bilježenja i čuvanja podataka koja se koristi u muzeološkom radu. Iz tog razloga, radionica će biti i audio i video snimana.

Moderator: Silvija Lučevnjak, prof.
Gost – pripovjedač: Jelisava Mifka

Cilj radionica je potaknuti sudjelovanje osoba starijih od 54 godine u kulturnim i umjetničkim aktivnostima, prikupiti novi muzejski sadržaj i steći iskustvo rada s osobama starijim od 54 godine.

Organizacija radionica sufinancirana je u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali, iz Europskog socijalnog fonda.