Aktualno, Nekategorizirano, Rad udruga

U Art kinu u Rijeci kreće Moja filmska priča

phxtc_src5bc7281bf7470e63199794943b616d73_par3cda2afb1d998142b49755b1adcfe812_dat1538383358Art-kino iz Rijeke poziva na javno predstavljanje projekta Moja filmska priča koja će se održati u utorak, 16. listopada 2018. u 18 sati uz projekciju filma Prvi čovjek.

Projekciji filma prethodit će javno predstavljanje projekta Moja filmska priča sufinanciranog iz Europskog socijalnog fonda, a nakon projekcije uslijedit će kratko druženje u atriju Art-kina pri čemu će svi zainteresirani posjetitelji s navršenih 55 godina života imati priliku učlaniti se u novoosnovani Filmski klub 54+.

Članstvom u Filmskom klubu 54+ ostvarit će se pravo sudjelovanja u planiranim projektnim aktivnostima: raznim kreativnim radionicama vezanim za film, osmišljavanju posebnih prostora programa Art-kina i volonterskim aktivnostima o kojima će biti više riječi na predstavljanju projekta.

Art-kino prepoznao je nužnost otvaranja ponude raznolikih kulturnih sadržaja za starije osobe, različitih mogućnosti sudjelovanja starijih u nastanku kulturnih sadržaja te uključivanja na volonterskoj osnovi čime se znatno poboljšava kvaliteta života starijih članova zajednice.

Zato će ovaj projekt kroz razne aktivnosti omogućiti veću socijalnu uključenost sudionika stvaranjem i jačanjem socijalnih veza te sudjelovanjem u radu javne ustanove u kulturi.

Organizacija svih događanja sufinancirana je u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali, iz Europskog socijalnog fonda.

Art kino

Prvi čovjek
First Man, Sjedinjene Američke Države, 2018., 141 min.

Biografska drama redatelja Damiena Chazellea, snimljena prema knjizi Jamesa Hansena i u scenarističkoj adaptaciji Oscarovca Josha Singera (Spotlight), na velike ekrane donosi jedan od najznačajnijih djelića povijesti napretka znanosti i čovječanstva uopće.

Prvi čovjek najvećih filmskih romansi današnjice, Ryan Gosling u glavnoj ulozi i za njega nekarakterističnom tematskom izletu, sada postaje prvi čovjek na mjesecu. Kao svojevrsna kronika Armstrongovog života i karijere, film nas uvodi u zbivanja između 1961. i 1969., razdoblje pripreme i egzekucije jedne od najopasnijih misija u povijesti putovanja u svemir. U nizu NASA-inih projekata, jedan je u svjetskoj povijesti ostavio dubok trag. Uspješnim slijetanjem na mjesec 20. srpnja 1969. godine, astronaut Neil Armstrong postao je prvi čovjek čija je noga kročila na površinu mjeseca. U toj povijesnoj šetnji pridružio mu se Buzz Aldrin, dok je njihov kolega Michael Collins za to vrijeme orbitiratio oko mjeseca na komandom brodu.