Aktualno, Nekategorizirano

ULUPUH najavljuje premijeru predstave “Bik koji je želio biti šik”

Foto: ULUPUH
Foto: ULUPUH

ULUPUH – Hrvatska udruga likovnih umjetnika primijenjenih umjetnosti poziva na premijeru predstave “Bik koji je želio biti šik” koja je kreirana u projektu Kreativni 54+, u radionici Panaceja – kazalište kakvo trebamo, projekta  koji je sufinanciran iz Europskog socijalnog fonda .

Predstava će se održati u Domu za starije osobe Sveti Josip, Dunjevac 17 u Zagrebu, u utorak, 18.12.2018. u 11 sati.

Za temu predstave odabrali smo našu vječnu temu – ljubav! Doduše u ovoj našoj šaljivoj igri rađa se ljubav između simpatične staromodne kravice i vrlo otmjenog, „šminkerskog“ bika. No, jasno je, kao što je to slučaj i u basnama, mi govorimo o ljudima. Predstava je rađena u dramsko-lutkarskoj formi, a temelji se na istoimenoj slikovnici koju je autorica Dijana Merey Sarajlija napisala i likovno oblikovala sa svojom djecom – navodi u pozivu ULUPUH.

“U predstavi igraju naši sugrađani stariji od 55 godina, od kojih se većina prvi puta okušala u glumačkoj ulozi. Zanimljivo je bilo pratiti s koliko su samo strasti i elana oni napredovali tijekom čitavog ovog zabavnog procesa” – zaključuju iz ULUPUH-a.

Umjetnička voditeljica i redateljica Kruna Tarle, okupila je vrsne suradnike, profesionalce u svojoj struci – Goranku Moćnik Puceković (kostimi) i Petru Poslek (scenografija).