Aktivizam, Aktualno, Nekategorizirano

Završna izvedba radionice Tijelo Riječi u okviru projekta Kreativni 54+

Foto: facebook.com/ULUPUH
Foto: facebook.com/ULUPUH

Hrvatska udruga likovnih umjetnika primijenjenih umjetnosti (ULUPUH) organizira završnu izvedbu radionice Tijelo Riječi koja se održava u Domu za starije osobe Medveščak, u utorak, 2. travnja 2019. godine s početkom u 10 sati.

Umjetničke voditeljice radionice su Josipa Bubaš i Neva Lukić, a prezentaciju izvode sudionici radionice Tijelo Riječi grupa iz Doma za starije osobe Medveščak i Crvenog križa Novi Zagreb.

Sudionici će pripovijedati i predstaviti svoje bajke nastale tijekom radionice fokusirajući se na odnos pokreta i riječi. Vjerujemo da će ova završna prezentacija biti inspirativna i snažna, kako za sudionike, tako i za goste – stoji u najavi ULUPUH-a.

Tijelo Riječi je jedinstvena radionica kreativnog pisanja unutar koje polaznici imaju priliku iskusiti i opuštajuće, meditativne vježbe koje potiču maštu. Na temelju odabrane bajke te uz smjernice voditeljica polaznici stvaraju vlastite tekstove i njima nadahnutu koreografiju.

Koreografija je u skladu s mogućnostima polaznika, a zapravo se radi o vježbama meditativnog karaktera osmišljenima da potaknu imaginaciju te blagotvorno djeluju na mnoge zdravstvene tegobe.

Radionice se odvijaju kao dio projekta Kreativni 54+ koji sufinancira Europski socijalni fond.