Hrvatska, Nekategorizirano

Opera B.B. Zagreb najavila: u osam gradova 127 kreativnih radionica kulturno-umjetničkog stvaralaštva

IMG-20181031-WA0001U Osijeku je predstavljen projekt “Klub 54+” kojim žele poboljšati kvalitetu života starijih osoba. Financira ga EU i Ministarstvo kulture, a ponudit će glazbene, plesne i likovne radionice u osam hrvatskih gradova – Osijeku, Vukovaru, Petrinji, Sisku, Novskoj, Ogulinu, Karlovcu i Zagrebu.

Projekt “Klub 54+” organizirat će 127 kreativnih radionica iz 5 vrsta kulturno-umjetničkog stvaralaštva koje će se provesti u Osijeku, Vukovaru, Petrinji, Sisku, Novskoj, Ogulinu, Karlovcu i Zagrebu. Žele poboljšati kvalitetu života i povećati razinu aktivnog sudjelovanja osoba starijih od 55 godina u životu zajednice. Besplatne kreativne radionice izvoditi će tim stručnjaka, a pohađat će ih najmanje 215 osoba.

Kao suradnici na projektu KLUB 54+ sudjeluju tri doma za starije osobe (Dom za starije osobe Trnje i Dom za starije osobe Maksimir iz Zagreba te Dom za starije i nemoćne osobe Osijek), Poetry Caffe Magis u Osijeku te domovi kulture.

Umjetnički voditelj glazbenih radionica i umjetnički voditelj glazbeno-scenske izvedbe sudionika biti će hrvatski operni pjevač Ronald Braus, ujedno osnivač i umjetnički ravnatelj Opere B.B. Zagreb te nositelj projekta KLUB 54+. Radionice će voditi zajedno sa svojim stručnim suradnicima hrvatskom sopranisticom Lidijom Horvat Dunjko, mezosopranisticom Blankom Tkalčić i talentiranim budućim dirigentom Darijanom Ivezićem.

Radionicu književnog kluba – kreativno čitanje i pisanje koja će sudionicima pomoći poboljšati socijalne i emotivne vještine  vodit će profesorice Vesna Vrbanović Jančić i Ivana Plejić.

Radionice kreativnog plesa na kojima će sudionici otkriti svoju vitalnost održavati će plesne umjetnice, pedagoginje i terapeutkinje Sanela Janković Marušić i Zrinka Šimičić Mihanović.

Voditelji bubnjarskih radionica «Ritam svijeta» biti će profesionalni, vrsni glazbenici Branko TrajkovTrak i Krunoslav Kobeščak koji će pomoći sudionicima projekta da unaprijede svoje zdravstveno stanje i riješe se stresa.

Likovno – kreativne radionice doprinijet će unapređenju kvalitete života te poboljšanju emocionalnih i kreativnih vještina. Za njihovo vođenje  bit će zaslužna umjetnica i profesorica likovne umjetnosti Natalija Stipetić Ćus i diplomirana slikarica Ksenija Filipović.

Projekt KLUB 54+ sufinanciran je iz Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali Europskog socijalnog fonda te će se provoditi od rujna 2018. do kolovoza 2019 godine.

Više informacija moći ćete uskoro doznati na www.klub54plus.hr

Preuzeto sa HRT Radio Osijek