Nekategorizirano, Svijet

Prosvjed ispred RTS-a: Hoćemo uživo

srbija_crProsvjednici su uzvikivali “Hoćemo uživo”, a ispred RTS-a je sa razglasa puštana uvodna špica za Dnevnik, kao i špica poznate TV serije “Bolji život”.

Oni su potom sjeli na ulicu i pjevali “Onesvesti se”, a zatim ustali i pjevali “Ko ne skače, taj je Vučić”. Prije toga, prosvjednici su se kretali kroz Svetogorsku ulicu, gdje su uzvikivali “Kupi nam diplome, Nebojša”, “Padni mi na grudi, Nebojša”, “Vučiću lopove” i “Av, av, av”, prenosi SEEbiz.

Povorka je nastavila svoju desetu prosvjednu šetnju uz Takovsku ulicu. U šetnji glavnim ulicama Beograda zaustavila se i kod zgrade Politike, a prisutni su skandirali “Vučiću, lopove, pokrao si izbore”.

Studenti na čelu kolone nosili su veliki transparent na kojem je pisalo “Fer slobodni izbori, sloboda medija, departizacija, zaštita i poboljšanje radnih prava”, što su ujedno i njihovi zahtjevi, kao i transparente “Narod gladuje, elita se raduje” i “Dole diktatura”, dok su se u koloni mogu vidjeti transparenti “Vučiću robija”, “Brže, bolje, jače me nerviraš”,

Na ulicama i dalje nema uniformirane policije, dok skup prate policajci u civilu.