Nekategorizirano, Svijet

Beogradski prosvjed protiv diktature

beograd_crKolona je u jednom trenutku pred ulazak u Ulicu kneza Miloša bila podijeljena da bi se stopila u jednu, do dolaska na ugao Kneza Miloša i Nemanjine gdje se nalazi zgrada Vlade. Sudionici skupa glasno su ispred vlade vikali “Ua”, uz jake zvuke doboša i pištaljki, prenosi SEEbiz.

Kolonu koja se protezala kroz Kneza Miloša od Nemanjine do Kralja Milana pratile su i brojne novinarske i fotografske ekipe.

U pozivu na prosvjed objavljenom na društvenim mrežama apelirano je da skup protekne mirno i da sudionici ne gađaju institucije. Okupljeni građani nosili su parole na kojima piše “RTS-Ne znamo sve” i uzvikivali su “Uživo hoćemo”, “Ne damo Srbiju”, “Ko ne skače, taj je Vučić” i “Dole diktatura”, “Av, av, av” i “Izlazite napolje”.

Studentima i mladima u prosvjednoj su se šetnji pridružili i stariji sugrađani kao i roditelji sa djecom.

Okupljanje građana, pretežno mlađih, nezadovoljnih pobjedom Aleksandra Vučića na predsjedničkim izborima, počelo je na Trgu Nikole Pašića u Beogradu, ispred Doma Narodne skupštine.