EHO, Nekategorizirano

Raspisan natječaj za male projekte u zajednici „Mali projekti za bolje sutra“

Zaklada za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva raspisala je u srijedu 2. Natječaj za male projekte u zajednici „Mali projekti za bolje sutra“.
Projekte na ovaj natječaj uz udruge, mogu podnijeti i ustanove te mjesni odbori, važno je da je sjedište prijavitelja registrirano u gradovima i općinama koji su članovi Fonda gradova i općina: Buzet, Buje, Labin, Novigrad, Pazin, Vodnjan, Poreč, Rovinj, Svetvinčenat, Vrsar, Marčana, Ližnjan, Medulin i Funtana.

Mali projekt podrazumijeva skupinu aktivnosti pokrenutu od strane skupine građana u lokalnoj zajednici koji djeluju kroz udruge, ustanove ili mjesne odbore za dobrobit šire lokalne zajednice. Cilj malog projekta je doprinijeti rješavanju konkretnih problema u lokalnoj zajednici.

Mali projekt se može provoditi u jednom od slijedećih prioritetnih područja:
1. Razvoj lokalne zajednice
2. Očuvanje, valorizacija i promocija istarskog identiteta, tradicije, kulture i običaja
U sklopu ovog natječaja, potiče se i dodatno boduje umrežavanje udruga, ustanova i mjesnih odbora te volonterstvo kako bi se povećao društveni kapital u lokalnim zajednicama i doprinijelo rješavanju zajedničkih problema, ali u konačnici i stvorio temelj za daljnje projekte razvoja lokane zajednice. Sve aktivnosti projekta moraju biti besplatne za korisnike.

Ukupan fond sredstava iznosi 240.000,00 kuna a prijavitelj za svoj projekt može ostvariti financiranje do 20.000,00 kuna. Svi prijavljeni projekti moraju se provoditi u gradovima i općinama članovima Fonda gradova i općina u maksimalnom trajanju do 6 mjeseci u razdoblju od 01.01.2020. do 30.06.2020. godine.

Rok za prijavu na natječaj je 18.10.2019. godine, a cjelokupna natječajna dokumentacija dostupna je na web stranici Zaklade: www.civilnodrustvo-istra.hr u dijelu „Otvoreni natječaji“.

Navedeno može biti poticaj građanima da se uključe u projektne aktivnosti te iznesu svoje ideje ili sugestije, ali može biti primjer svim budućim prijaviteljima te poticaj za međusektorsku suradnju.

S toga, pozivamo sve udruge, ustanove i mjesne odbore da se umreže i razrade svoje projektne ideje te iskoriste priliku da kroz ovaj jednostavan natječaj riješe konkretan problem u svojoj zajednici te steknu iskustvo provedbe projekta.