Hrvatska, Inicijative, Nekategorizirano

Donesena Odluka o financiranju na natječaju „Mali projekti za bolje sutra“

Zaklada Istra u travnju je raspisala Natječaj za male projekte u zajednici „Mali projekti za bolje sutra“ na koji su se mogle javiti udruge, ustanove i mjesni odbori sa područja članova Fonda gradova i općina.
Na ovogodišnji natječaj je ukupno pristiglo 28 prijava od kojih je 21 pristiglo za tematsko područje: „Razvoj lokalne zajednice“, a ostale su prijave bile za tematsko područje: „Očuvanje, valorizacija i promocija istarskog identiteta, tradicije, kulture i običaja“ – navodi u priopćenju Zaklada Istra.

Administrativnu provjeru je prošlo 19 prijava te zadovoljilo uvjete za prolaz u daljnji korak procjene: provjeru i ocjenjivanje kvalitete prijavljenih projekata. Ukupna sredstva na raspolaganju za ovaj natječaj bila su 250.000,00 kn, a moglo se po prijavi dobiti maksimalno 25.000,00. Podsjećamo da se radi o malim projektima u lokalnim zajednicama što podrazumijeva skupinu aktivnosti pokrenutu od strane skupine građana u lokalnoj zajednici koji djeluju kroz udruge, ustanove ili mjesne odbore za dobrobit šire lokalne zajednice.

Komisija sastavljena od neovisnih vanjskih ocjenjivača, predložila je Zakladnoj upravi odluku temeljenu na ocjenama kvalitete prijavljenih projekata, a koja je zatim i usvojena. Odlukom se financira 10 projekata ukupne vrijednosti: 236.336,24 kn.

Popis odobrenih projekata pogledajte na stranici Zaklade Istra