Hrvatska, Inicijative, Nekategorizirano

U Zagrebu svečano uručeno još 15 ugovora na Pozivu „Jačanje kapaciteta OCD-a za odgovaranje na potrebe lokalne zajednice“

Danas je u Zagrebu svečano uručeno još 15 ugovora o dodjeli bespovratnih sredstva temeljem 2. Odluke o financiranju na Pozivu „Jačanje kapaciteta OCD-a za odgovaranje na potrebe lokalne zajednice“.

Projekti ugovoreni za Prvu skupinu financiranja u okviru ovoga poziva vrijedni su 7.013.789,09 kuna, a sufinanciraju se iz Europskog socijalnog fonda te iz Državnog proračuna na poziciji Ureda za udruge.

Potpisnike ugovora pozdravili su predstavnici tijela u Sustavu upravljanja i kontrole europskih strukturnih i investicijskih fondova u Republici Hrvatskoj u razdoblju 2014.-2020.

Uz Helenu Beus, ravnateljicu Ureda za udruge, korisnike je pozdravio i Luka Bogdan, zamjenik upraviteljice Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva te Dragan Jelić, državni tajnik Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike.

Ukupna vrijednost Poziva „Jačanje kapaciteta OCD-a za odgovaranje na potrebe lokalne zajednice“ je 120.000.000,00 kuna.

Opći cilj Poziva je osigurati razvoj civilnoga društva u Republici Hrvatskoj koji osigurava ujednačen regionalni društveno – ekonomski rast i demokratski razvoj Republike Hrvatske.