Aktivizam, Nekategorizirano

ReArt festival 2018. – natječaj za instalacije i skulpture

coverPozivaju se umjetnici da se prijave za sudjelovanje na žiriranoj grupnoj izložbi koja će se održati u sklopu ReArt festivala od 30. lipnja – 1. srpnja 2018. god. u gradu Osijeku. Rok za slanje prijava je: 23. 4. 2018.

O natječaju

ReArt festival u organizaciji udruge PLANTaža, povezuje različite umjetničke izričaje jednom temom i mjestom, a veže se uz kreativnost, umjetnost, znanost i ekologiju. Festival se održava od 2014. godine i svake godine mijenja svoju temu i mjesto festivala. Tema ReArt festivala 2018. godine inspirirana je pripovjetkom “ Regoč“ Ivane Brlić- Mažuranić i slavenskom mitologijom.

Otvarajući posjetiteljima potpuno nove, različite doživljaje njihovog Grada, povijesnih mjesta ili gradskih parkova ReArt potiče na stvaralaštvo i inovativnost prostora koji su zapušteni, te time stvara novo poimanje prostora dodirujući umjetničko-kulturni kontekst. ReArt okuplja, predstavlja i otkriva razne umjetnike, rukotvorce i ostale kreativce na jednom mjestu. Jedan od ciljeva ReArt festivala je i svake godine pozvati umjetnike na izlaganje umjetničkih radova (skulptura i instalacija) te promovirajući njihov rad na drukčiji način stvoriti platformu umjetničkog predstavljanja. Do sada se na ReArt-u unutar četiri godine predstavilo preko 80 umjetnika, ponajviše sa ReArt konceptom recikliranih skulptura i instalacija ili reciklažno-umjetničkih intervencija.

Sve se odvijalo na otvorenom stoga su umjetnici imali mogućnost promišljanja na licu mjesta (site-specific), više pogledati na: https://reartfestival.blogspot.hr/.

ReArt kao uzbudljiv i privlačan festival koji stvara spektakularne doživljaje posjetiteljima uz interaktivne umjetničke radove 2018. godine otvara svoja vrata temom „Regoč“ i slavenska mitologija.
Stoga se svi umjetnici svojim idejama ili gotovim umjetničkim radovima (likovno-urbanim instalacijama ili skulpturama) mogu prijaviti za sudjelovanje na grupnoj izložbi u sklopu ReArt festivala 2018.

Više o prijavi ovdje