EHO, Nekategorizirano

Rodni jaz u plaćama

Žene koje su zaposlene na nepuno radno vrijeme do jednakih će plaća doći prije nego žene koje su zaposlene na puno radno vrijeme
Žene koje su zaposlene na nepuno radno vrijeme do jednakih će plaća doći prije nego žene koje su zaposlene na puno radno vrijeme

U svom najnovijem izvještaju Expert Market usporedio je faktore koji utječu na nejednakost u plaćama te analizirao polja na kojima se razlika najbrže, odnosno najsporije smanjuje. U svojoj analizi Expert Market orijentirao se na pet ključnih ekonomskih faktora: broj radnih sati, dobne skupine zaposlenika/ca, sektore (javni ili privatni), industriju te vrste zaposlenja, prenosi Vox Feminae.

Razradivši prosječne godišnje promjene vezane uz nesrazmjer u plaćama, Expert Market došao je do podataka o budućim trendovima te potencijalno najbližih datuma izjednačavanja ženskih i muških plaća u pojedinim zemljama Europske unije. Za svaku je zemlju korišten najraniji mogući datum izjednačavanja plaća, ovisno o različitim ekonomskim markerima. Zbog nedovoljnog broja podataka nije bilo moguće analizirati stanje u Hrvatskoj.

Žene koje su zaposlene na nepuno radno vrijeme do jednakih će plaća doći prije nego žene koje su zaposlene na puno radno vrijeme. U Belgiji bi se to moglo dogoditi već 2018. godine, dok je za Dansku predviđena tek 2152. Žene koje su u Poljskoj zaposlene na puno radno vrijeme jednaku plaću mogu očekivati 2021., a u najgorem su položaju Mađarice, koje se tome mogu nadati tek 2248. godine. Dobra je vijest da su u zemljama poput Luxemburga i Italije žene koje su zaposlene na puno radno vrijeme već dosegle ravnopravne plaće.

U javnom sektoru najprije će profitirati žene u Poljskoj, koje bi jednake plaće mogle doživjeti već iduće godine, a u najgorem su položaju žene u Češkoj, koje će za to morati pričekati 1062. Ipak, utvrđeno je kako je problem nejednakih plaća prisutniji u privatnom sektoru. Dok bi žene iz Rumunjske jednake plaće također mogle dočekati iduće godine, žene iz Ujedinjenog Kraljevstva po trenutnom stanju ravnopravnost neće doživjeti sve do 2121. Žene na Cipru i u Luxemburgu u javnom sektoru uspjele su izboriti jednake plaće.

Iz izvještaja je očito da su žene koje se nalaze u starijim dobnim skupinama u puno nepovoljnijem položaju od onih koje se nalaze u mlađim dobnim skupinama. Ovdje se kao izuzetak navode Austrija, Mađarska, Italija i Latvija u kojima je vidljiv trend porasta plaća u kategoriji žena koje su starije od 55 godina.