Nekategorizirano, Rad udruga

Širi se znanje o Alzheimeru

Predavanje
Predavanje dr. med. spec. psihijartije Tomislava Pavlovića, FOTO: D. Kibel

– Procjenjuje se kako od Alzheimerove bolesti samo u Osječko-baranjskoj županiji boluje više od 6500 ljudi, a ta se brojka povećava iz dana u dan – rekla je Silvija Dološić, predsjednica udruge „Memoria“ Osijek, na subotnjem (16. travnja) predavanju održanom u prostorijama dnevnoga boravka udruge Aktivni umirovljenici Osijek, prenosi Glas Slavonije.

Tom prigodom rečeno je i kako se širi znanje o ovoj bolesti, pruža se potpora oboljelima, ali i pridonosi stvaranju društveno odgovornijeg odnosa prema problemima koje Alzheimer nosi.

U sklopu Alzheimer Caféa predavanje je održao i dr. med. spec. psihijartije Tomislav Pavlović, koji je dao uvid u to što je uopće Alzheimerova bolest te moguće načine njezine prevencije.

– Najgore je kod ove bolesti to što ona uvelike pogađa ne samo bolesnike nego i njihove najbliže koji im cijelo vrijeme moraju biti na raspolaganju – rekao je Pavlović te dodao kako je uvijek otvoren za pitanja i savjete.

– Ova je udruga samo jedna od dvije udruge koja javno progovara o ozbiljnoj bolesti 21. stoljeća – kaže predsjednica Dološić, a ovim se predavanjem radi veliki korak u osvještavanju građana o njezinim opasnim posljedicama.