Aktualno, Nekategorizirano

Alzheimer Café u Osijeku

Alzheimer Café organiziraju s ciljem destigmatizacije bolesti
Alzheimer Café organiziraju s ciljem destigmatizacije bolesti

Udruga za pomoć u ostvarivanju ljudskih prava starijih osoba koje boluju od Alzheimerove bolesti “Memoria” Osijek poziva na Alzheimer Café u subotu 16. travnja 2016., od 10-12 sati u prostorijama dnevnog boravka udruge Aktivni umirovljenici Osijek, Županijska 11, Osijek.

– Alzheimer Café organiziramo s ciljem destigmatizacije bolesti, pružanja potpore oboljelima i njihovim njegovateljima te širenjem znanja o Alzheimerovoj bolesti i problemima koje bolest nosi.

Na Alzheimer Café su pozvani svi koji žele pridonijeti stvaranju boljeg, solidarnijeg i društveno odgovornijeg odnosa prema oboljelima i njihovim obiteljima – poručuju u udruzi.

U sklopu Alzheimer Caféa, predavanje će održati dr. med. spec. psihijatrije Tomislav Pavlović pod temom “Alzheimerova demencija-stara bolest, novi izazovi?“.

Udruga “Memoria” Osijek, druga je udruga u Republici Hrvatskoj koja se bavi ljudskim pravima starijih osoba s uskom specijaliziranom djelatnošću pružanja psihosocijalne i pravne pomoći osobama koje boluju od Alzheimerove bolesti.

Udruga se sastoji od vrsnih pravnih stručnjaka, neurologa, fizioterapeuta, psihijatara, psihologa i tima za palijativnu skrb.

Djeluju na području Osječko-baranjske županije.