Aktivizam, Nekategorizirano

Skupovi podrške Baniji na Jezuitskom trgu u Zagrebu i na Kalemegdanu u Beogradu

Na simboličan način sutra, 12. siječnja 2021. s početkom u 12.00 h održat će se istovjetni skupovi podrške stanovništvu Banije pogođenim potresom, i to na zagrebačkom Jezuitskom trgu i beogradskom Kalemegdanu, kod spomenika “Ribar” kipara Simeona Roksandića, navodi Srpsko narodno vijeće.

Predsjednik Privredne komore Srbije Marko Čadež uručit će veleposlaniku Republike Hrvatske u Beogradu Hidajetu Bišćeviću odluku o donaciji Privredne komore Srbije u vrijednosti od 50.000 eura stanovništu Hrvatske na području pogođenim potresom.

Skup solidarnosti održat će se simbolično, istovremeno u Beogradu i Zagrebu, ispred istovjetne skulpture “Ribar” kipara Simeona Roksandića (rođen u Majskim Poljanama 1874., umro u Beogradu 1943.), koja  se nalazi  i na beogradskom Kalemegdanu i na Jezuitskom trgu na zagrebačkom Gornjem gradu.

Na događaju u Beogradu, osim predstavnika Privredne komore i veleposlanstva Hrvatske , prisustvovat će i Veran Matić, izvršni direktor Srpskog filantropskog foruma, a na skupu u Zagrebu sudjelovat će predsjednik Srpskog narodnog vijeća (SNV) Milorad Pupovac, potpredsjednica SNV-a Aneta Lalić kao i predstavnik Veleposlanstva Republike Srbije u Hrvatskoj.