Intervjui, Nekategorizirano

Tatjana Šavorić u Knjižnici Biograd na Moru o tome kako je prehodala 1100 km dugu stazu Via Adriatica

U petak je Gradska knjižnica Biograd na Moru vrvjela posjetiteljima koji su htjeli iz prve ruke čuti iskustva jedine žene koja je prehodala Via Adriaticu Trail u zimskim mjesecima – Tatjana Šavorić koja je iskustva pretočila ih u knjigu “Moja planina”, navodi se na Facebook stranici Gradske knjižnice Biograd na Moru.

Planinari i ostala zainteresirana publika iz Biograda na Moru i okolice, Zadra i Šibenika imala je priliku saznati kako je hodati sam 46 dana, na koje je sve prepreke Tatjana naišla i kolika je nova prijateljstva sklopila na tome “usamljenom” pohodu.

Inspirativna i zanimljiva iskustva Tatjana je našoj zainteresiranoj publici ispričala i prikazala fotografijama i videima, a s velikom radošću iščekujemo sljedeće druženje s ovom ženom-zmaj koja je inspiracija mnogim! – ističe se u objavi.

Promocija knjige održana je u sklopu projekta “Čitanjem u život” ukupne vrijednosti 41.066,38 € (309.414,67 kn) sufinanciranog iz Europskog socijalnog fonda i provodi se od 8. srpnja 2022. do 8. srpnja 2023. godine.

Projektom “Čitanjem u život” kroz 12 mjeseci, GK Biograd i GDCK Biograd na Moru će unaprijediti kvalitetu života osoba ciljnim skupinama (mlađi od 25, osobama starijim od 54 godine) kroz razvoj čitalačke kompetentnosti, osigurati temelje za cjeloživotno učenje, a sve u cilju povećavanja socijalne uključenosti ranjivih skupina. Projektom će se povećati aktivna društvena participacija, ostvariti međugeneracijska suradnja, uz poštivanje individualnih i specifičnih potreba ciljnih skupina (mlađi od 25, osobama starijim od 54 godine).