Aktualno, Nekategorizirano

Gradska knjižnica Biograd na Moru upoznala korisnike s EU projektom „Čitanjem u život“

Foto: Gradska knjižnica Biograd na Moru

U sklopu projekta “Čitanjem u život”, koji sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda u srijedu, 17. svibnja 2023.,  Gradska knjižnica Biograd je organizirala Dan otvorenih vrata kako bi korisnike i sugrađane upoznala s projektom „Čitanjem u život“ te radom knjižnice – navodi Knjižnica.

Svi prisutni su se informirali o projektu „Čitanjem u život“, aktivnostima i ciljevima projekta, ali i radu knjižnice a sve u cilju osvještavanja važnosti čitanja te osiguravanja međugeneracijske komunikacije te podizanja razine javne svijesti o važnosti čitanja za osobni razvoj i društvenu integraciju.

Projekt Čitanjem u život će se provoditi od 8. srpnja 2022. do 8. srpnja 2023., ukupne vrijednosti 41.066,38€ (309.414,67kn), financiran je iz Državnog proračuna Republike Hrvatske u iznosu od 6.159,96€ (46.412,20kn) i Europskog socijalnog fonda u iznosu od 34.906,43€ (263.002,47kn). Partner na projektu je Hrvatski Crveni križ Gradsko društvo Crvenog križa Biograd na Moru.

Projektom Čitanjem u život unaprijedit će se kvaliteta života osoba ciljnim skupinama (mladima do 25, osobama starijim od 54 godine) kroz razvoj čitalačke kompetentnosti, i osiguravanjem temelja za cjeloživotno učenje, a sve u cilju povećavanja socijalne uključenosti ranjivih skupina.