EHO, Nekategorizirano

U CROK-u održana edukacija „Samopoštovanje i samopouzdanje – mogu li se doista ojačati?“

U Centru za razvoj osobnih kompetencija i zaštitu ljudskih prava u sklopu ESF projekta „Na krilima struke“ u utorak je održana peta edukacija na temu „Samopoštovanje i samopouzdanje – mogu li se doista ojačati?“. Edukaciju je  održala Ivana Buljan Babić te nam je približila na koji način osvještavanjem vlastitih vrlina i snaga, možemo isto potaknuti u radu sa svojim korisnicima.

Edukacija je bila izvanredna prilika za sve prisutne da razmislimo o važnosti samopoštovanja i samopouzdanja u našim životima. Ivana nas je svojom stručnošću provela kroz brojne teme i aktivnosti koje su nas potaknule na introspekciju i razmišljanje.

U prvom dijelu edukacije kroz metodu World caffe istražili smo što stvarno znamo o samopoštovanju i samopouzdanju. Otvorili smo se za različite poglede i razmišljanja te shvatili koliko kompleksne ove teme mogu biti. Nastavili smo s daljnjom raspravom zbog čega sve može doći do razvoja niskog samopoštovanja i samopouzdanja s čime su se mnogi prisutni mogli povezati.

U drugom dijelu edukacije usmjerili smo se na samopoštovanje kroz osvještavanje naših vrlina i snaga što nam je pomoglo bolje razumjeti naše jedinstvene kvalitete. Dan smo završili s odgovorima na pitanja i evaluacijom, gdje smo imali priliku izraziti svoje mišljenje i komentirati iskustvo – ističe se u objavi.

„Na krilima struke“ projekt je kojeg provodi Centar za razvoj osobnih kompetencija i zaštitu ljudskih prava u partnerstvu s udrugom Impress. Ukupan iznos projekta je 65.031,68 eura (499.728,55 kn). Europska unija je u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali iz Europskog socijalnog fonda sufinancirala iznos od 55.276,92 (424.769,27 kn), dok je Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske sufinancirao 9.754,75 eura (74.959,28 kn).

Više o projektu i najavama novih radionica na poveznici.