Aktualno, Nekategorizirano

Glumci glumcima – besplatna online radionica za mlade

Udruga Impress poziva na radionicu “Glumci glumcima” koja se održava u okviru projekta Kulturnjak.hr. Radionicu vode Ivica Pucar i Ana-Marija Bokor Vrdoljak, a održati će se održati 20. i 22. 10. 2021. u 10 sati za polaznike preko aplikacije Zoom. Namijenjena je svima koji žele naučiti više o krovnim glumačkim/umjetničkim organizacijama i koje dobrobiti članstvo u istima donosi – navodi se u pozivu u objavljenom na stranici Društvenog centra Valpovo.

Na prvoj radionici govorit će o ulozi Hrvatskog društva dramskih umjetnika, načinima na koji svaki član može utjecati na kvalitetu rada krovne organizacije, prilikama i mogućnostima koje HDDU nudi svojim članovima. Radionica će donijeti primjere rada glumačkih udruženja iz Amerike i Belgije.

Na drugoj radionici govorit će o radu u Međunarodnoj federaciji glumaca, edukacijama koje Europska udruženja nude svim glumcima. Za Hrvatsku, kao članicu Europske unije, međunarodna aktivnost HDDU-a i hrvatskog glumišta postaje ključna u svrhu očuvanja i stjecanja umjetničkih, radnih, socijalnih, ekonomskih i etičkih prava umjetnika u izvedbenoj umjetnosti i audiovizualnoj industriji u okviru svjetske krovne organizacije glumačkih strukovnih udruženja.

Besplatna online radionica održat će se 20. i 22. 10. 2021. u 10 sati za polaznike do 25 godina.
Svi zainteresirani mogu se prijaviti putem onlineobrasca.

Projekt Kulturnjak.hr sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda. Nositelj projekta Udruga za promicanje pozitivne afirmacije mladih u društvu “Impress” Daruvar, a partner na projektu je: Centar za razvoj osobnih kompetencija i zaštitu ljudskih prava. Ukupna vrijednost projekta: 491.008,00 kuna.