Aktualno, Nekategorizirano

Besplatna online Likovna radionica – ‘Talent, što s njim?’ (54+)

Online likovna radionica ‘Talent, što s njim?’, koju u okviru projekta Kulturnjak.hr vode umjetnici Irena Jukić Pranjić i Miroslav Brletić, održava se 15. i 16. siječnja 2022., a namijenjena je polaznicima u dobi 54+.

Osoba može biti talentirana od rođenja i očitovati svoju jedinstvenost od djetinjstva. Isto tako, pojedinac se može izraziti u odrasloj dobi, kao što su npr. to učinili van Gogh ili Gauguin.

Vjeruje se da svaka osoba posjeduje određene vještine i talent, a upravo to nas čini drukčijima od drugih. Talent je urođena kvaliteta unutar osobe koja joj omogućuje da puno lakše odradi radnju koja drugima često zna biti puno izazovnija. Talent je često skriven i sirov, što zahtijeva prepoznavanje u pravo vrijeme, kvalitetno vodstvo i usmjeravanje pojedinca u smjeru koji će mu omogućiti da usavrši vještine za koje talent već ima. Vještina izvedbe se može poboljšati tijekom vremena ako se ulaže napor u pravom smjeru, ali osnova je uvijek talent.

Kako prepoznati talent? Kako raditi s talentiranom djecom? Kako ih uputiti u pravom smjeru?

Ljudima se često događa da njihov talent ostaje neprepoznat zbog nedostatka odgovarajućeg vodstva, podrške i mogućnosti da se razvije. Sjetite se samo slikarskog umijeća iz knjige Mali princ – šešir ili zmija? Jesu li možda i Vama rekli da ima važnijih stvari u životu od umjetnosti?

Kroz dvije radionice polaznici će saznati kako potaknuti svoje učenike da budu kreativni, kako razvijati njihove talente, a istodobno im dati slobodu da sami traže svoj umjetnički izričaj.
Saznajte kako pronaći vlastiti talent na koji ste možda zaboravili i kako uživati u onome što volite raditi neovisno o mišljenju okoline.

Besplatna online radionica održat će se 15. i 16. 1. 2022. u 18:30 sati za polaznike 54+.
Svi zainteresirani mogu se prijaviti putem online obrasca.

Kulturnjak.hr projekt je čiji je nositelj udruga Impress s partnerom Centrom za razvoj osobnih kompetencija i zaštitu ljudskih prava (https://crok.hr). Ukupan iznos projekta je 491.008,00 kn. Europska unija je u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020. iz Europskog socijalnog fonda sufinancirala iznos od 417.356,80 kn.