EHO, Nekategorizirano

U Mediteranskom plesnom centru radionica plesa i pokreta ‘Što osjeća(m)?’

U Mediteranskom plesnom centru, u sklopu dvogodišnjeg projekta ‘Nevidljiva Savičenta – prevođenje tradicije u suvremenu kulturu‘ 18. srpnja u 10 sati i 19. srpnja u 13 sati održat će se treća po redu dvodnevna radionica pokreta i plesa za djecu i mlade te osobe srednje i starije životne dobi u svrhu razvoja psiho-fizičkih sposobnosti te poboljšanja razumijevanja plesa kao umjetnosti. Voditelji radionica su pedagozi i plesni umjetnici u području suvremenog plesa.

U našem tijelu zapisana su sva naša iskustva i doživljaji, u našem pokretu sadržane su naše emocije i misli. Neverbalna komunikacija, izrazi lica, kretanje najtočniji su odraz stanja ljudi. U ovoj radionici bavit ćemo se emocijama. Emocije su naše reakcije na neki događaj, one nas pove zuju s vanjskim svijetom i drugim ljudima. Zato nam je, kao društvenim bićima, od iznimne važnosti biti svjestan vlastitih i tuđih emocija (empatija). Kroz ples, različite vježbe i igre promatrat ćemo vlastite emocije, ali i učiti kako „ući u tuđe cipele“, s naglaskom na svjesnosti i kontroli bez osuđivanja.

Radionica će se realizirati uz poštivanje svih mjera i preporuka donesenih od strane Stožera civilne zaštite RH.

Radionica je prilagođena svim polaznicima i odgovara potrebama i interesima svih sudionika bez obzira na prijašnje plesno iskustvo. Minimalna dob polaznika je 12 godina.

Nevidljiva Savičenta — prevođenje tradicije u suvremenu kulturu, sufinanciran sredstvima iz Europskog socijalnog fonda, provodi ga Općina Svetvinčenat u partnerstvu s udrugama civilnog društva: Šikuti Machine, Apoteka — Prostor za suvremenu umjetnost, Mediteranski plesni centar (ZPA) i Povijesna udruga Kaštel. Ovaj sinergijski projekt lokalne samouprave i organizacija civilnog društva cilja ostvariti društvenu promjenu razvojem novog modela sudioničkog upravljanja u kulturi usmjerenog prema održivom kulturnom razvoju Općine Svetvinčenat. Pozivajući se na koncept “prevođenje tradicije u suvremenu kulturu” partneri će osmisliti i realizirati umjetničke programe koji odgovaraju potrebama lokalne zajednice.

Facebook događaj