Hrvatska, Nekategorizirano

Na završetku projektog razdoblja Nevidljiva Savičenta predstavlja rezultate i planove za budućnost

U petak, 23. listopada u 11 sati, u Kaštelu Morosini—Grimani, održat će se javna prezentacija projekta Nevidljiva Savičenta — prevođenje tradicije u suvremenu kulturu, sufinanciranog od Europskog socijalnog fonda i Ministarstva kulture i medija RH, a koji je za cilj imao stvoriti inovativni model Vijeća za kulturu Općine Svetvinčenat. navodi se u najavi organizatora.

Prezentacija će se održati za sve zainteresirane predstavnike lokalnih samouprava i medije te ima za cilj prenijeti iskustvo i prikupljena saznanja o procesima sudioničkog upravljanja u kulturi kao primjer dobre prakse u Istarskoj županiji.

Projektno razdoblje završava ovoga listopada upravo s ovim predstavljanjem ostvarenih rezultata, poput uspješnih umjetničkih programa, ali i planova za budućnost Vijeća za kulturu u Općini Svetvinčenat.

Na prezentaciji će govoriti načelnik Dalibor Macan, zamjenik načelnika i voditelj projekta Dean Perković, predsjednik Vijeća za kulturu Mario Benčić te članovi Vijeća za kulturu. Nakon prezentacije, održat će se neformalno druženje u Gradskoj loži na Placi, koje će se kao i javna prezentacija, održati uz sve propisane epidemiološke mjere.

Veselimo se vašem dolasku i molimo vas da nam potvrdite dolazak odgovorom na e-mail adresu info@nevidljivasavicenta.com najkasnije do srijede, 21. listopada, kako bismo mogli u potpunosti ispoštovati propisane mjere. Broj sudionika je ograničen.

Nevidljiva Savičenta — prevođenje tradicije u suvremenu kulturu, sufinanciran sredstvima iz Europskog socijalnog fonda, provodi ga Općina Svetvinčenat u partnerstvu s udrugama civilnog društva: Šikuti Machine, Apoteka — Prostor za suvremenu umjetnost, Mediteranski plesni centar (ZPA) i Povijesna udruga Kaštel. Ovaj sinergijski projekt lokalne samouprave i organizacija civilnog društva cilja ostvariti društvenu promjenu razvojem novog modela sudioničkog upravljanja u kulturi usmjerenog prema održivom kulturnom razvoju Općine Svetvinčenat. Pozivajući se na koncept “prevođenje tradicije u suvremenu kulturu” partneri će osmisliti i realizirati umjetničke programe koji odgovaraju potrebama lokalne zajednice.