Aktualno, Nekategorizirano

Savičentini, pokrenite se s Matijom Ferlinom na radionici plesa i pokreta u Mediteranskom plesnom centru!

Foto: Nevidljiva Savičenta
Foto: Nevidljiva Savičenta

U sklopu dvogodišnjeg projekta Nevidljiva Savičenta – prevođenje tradicije u suvremenu kulturu, u Mediteranskom plesnom centru, održat će se nekoliko dvodnevnih radionica plesa i pokreta za djecu i mlade te osobe srednje i starije životne dobi u svrhu razvoja psihofizičkih sposobnosti te poboljšanja razumijevanja plesa kao umjetnosti.

Voditelji radionica su pedagozi i plesni umjetnici u području suvremenog plesa. Druga po redu radionica za mještane održava se u petak 10. svibnja od 17 do 20 sati i u subotu 11. svibnja 2019. od 10 do 13 sati u prostoru Mediteranskog plesnog centra u Savičenti.

Koreograf, redatelj i izvođač Matija Ferlin poziva roditelje i djecu na dvodnevnu radionicu “S kolina na kolino” kroz koju s polaznicima želi istražiti fizičke aspekte odnosa roditelja, majke i/ili oca i djeteta, fokusirajući se pritom na pokret i taktilnost. Svaki roditelj i dijete u paru moći će vođeni kroz zadatke istražiti kako i koliko svakodnevni odnosi roditelja i djece, tj. ustaljeni obiteljski rituali (zagrljaji, pozdravi, igre, fizičke podrške) sadrže performativnog potencijala kojemu se može pristupiti
kao koreografsko-izvedbenom sadržaju.

59339654_1571155743019943_8373873440381206528_oRadionica je svojim zadacima fizički prilagođena svim polaznicima i odgovara potrebama i interesima svih sudionika, nudeći im alate za pristup i razumijevanje medija plesa i pokreta, ali i otvarajući poligon za šire promišljanje svega onoga svakodnevnog što može biti ples ili zanimljiv izvedbeni materijal.

Radionica je namijenjena roditeljima i djeci od 6 godina starosti na više.
Potrebno je doći u paru roditelj i dijete. Kontakt osoba za prijave je Goranka Perković, 098 193 92 87. S obzirom na to da je broj prijava ograničen, požurite s prijavom i ne čekajte zadnji čas. Prijave se zaprimaju do 8. svibnja 2019. Za radionicu potrebno je ponijeti ugodnu odjeću i obuću da se možete slobodno kretati. Radionica je besplatna za sve polaznike.
O VODITELJU
Matija Ferlin nagrađivani je koreograf, izvođač i redatelj iz Svetvinčenta. Diplomirao je na Školi za Novi Plesni Razvoj (School for New Dance Development)
u Amsterdamu. Nakon razdoblja rada u Berlinu, vraća se kući i svoje autorsko djelovanje posvećuje istraživanju i reartikulaciji različitih koncepata izvedbene umjetnosti te drugih medija kao što su kratki film, video i izložbe. Kao autor i izvođač gostovao je diljem Europe i Amerike na renomiranim festivalima kao što su Kunstenfestivaldesartes, Impulstanz, Spider Festival Lyon, Rhubarb Festival u Torontu, FTA u Montrealu, Actoral u Marseillesu, Mladi Levi i Gibanica u Ljubljani, Bitef u Beogradu, Mess u Sarajevu te Infant u Novom Sadu. Surađivao je s brojnim kazališnim umjetnicima, među kojima su i M.Koležnik, I.Buljan, M.Delak, A.Henderson, S.Waltz, K.Levi, M.Butler, D.Zambrano, K.Liske, Ch.Chemin, H.P.Knes.

Savičentini, pridružite nam se! U sklopu projekta Nevidljiva Savičenta, u Mediteranskom plesnom centru organizirat će se raznolik kulturni program namijenjen prvenstveno lokalnoj zajednici. Osim radionica plesa i pokreta, u pripremi je i predstava s lokalnom zajednicom te predstava koja tematizira povijest Savičente.

Nevidljiva Savičenta — prevođenje tradicije u suvremenu kulturu, sufinanciran sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda, provodi Općina Svetvinčenat u partnerstvu s udrugama civilnog društva: Šikuti Machine, Apoteka — Prostor za suvremenu umjetnost, Mediteranski plesni centar (ZPA) i Povijesna udruga Kaštel.

Ovaj sinergijski projekt lokalne samouprave i organizacija civilnog društva cilja ostvariti društvenu promjenu razvojem novog modela sudioničkog upravljanja u kulturi usmjerenog prema održivom kulturnom razvoju Općine Svetvinčenat.

Pozivajući se na koncept “prevođenje tradicije u suvremenu kulturu” partneri će osmisliti i realizirati umjetničke programe koji odgovaraju potrebama lokalne
zajednice.
facebook.com/mediteranskiplesnicentar
facebook.com/nevidljivasavicenta