Aktualno, Nekategorizirano

U splitskom Muzeju hrvatskih arheoloških spomenika predstavljanje europskog projekta Muzej iz prve ruke

foto J.P.U ponedjeljak, 19. studenoga 2018. s početkom u 19 sati, u splitskom Muzeju HAS javnosti će biti predstavljen projekt Muzej iz prve ruke.

Riječ je o projektu sufinanciranom sredstvima Europskog socijalnog fonda i Ministarstva kulture RH kojega provodi Muzej hrvatskih arheoloških spomenika u suradnji s Graditeljsko-geodetskom tehničkom školom.

U projektu je tijekom 11 mjeseci sudjelovalo 150 učenika koji su kroz različite aktivnosti upoznavali poslove muzejskih stručnjaka – kustosa, restauratora i dokumentarista.

Učenici su u sklopu projekta obišli inače manje dostupne dijelove muzeja – depo, arhiv, restauratorske radionice i tehničku dokumentaciju, a posjetili su i nekoliko arheoloških lokaliteta na kojima istraživanja provodi Muzej HAS, inače nositelj projekta.

Ciljevi projekta su poboljšanje pristupa kulturnim sadržajima i povećanje konkurentnosti na tržištu rada za skupinu mladih. Rezultati projekta javnosti će biti predstavljeni putem završne izložbe projekta u Muzeju hrvatskih arheoloških spomenika Split. Izložba ostaje otvorena do 19. prosinca 2018.