Hrvatska, Nekategorizirano

Orkestar Dobre vibracije: Besplatne radionice bubnjanja za mlade s teškoćama

Klub-Dobre-VibracijeCilj Projekta Orkestar Dobre Vibracije je organiziranje radionica bubnjanja i javnih nastupa za 20 mladih s višestrukim komunikacijskim teškoćama, korisnika Centra za odgoj i obrazovanje Slava Raškaj

Orkestar Dobre Vibracije ove jeseni nastavlja s radom. I ne samo to, nego prima i nove članove. Naime, NVO Klub Dobre Vibracije u sklopu projekta Orkestar Dobre Vibracije organizira besplatne radionice bubnjanja za mlade s teškoćama starosne dobi od 15 do 25 godina. Radionice se održavaju srijedom i petkom tijekom cijele školske godine 2018./2019. u COIO “Slava Raškaj” u Zagrebu. Svi koji su zainteresirani priključiti se veseloj družini mogu se obratiti na klubdobrevi-bracije@gmail.com ili telefonom na 091 7946 465.

– Radionice su prilika mladima s teškoćama za bavljenje glazbom, međusobno upoznavanje i druženje, kao i sudjelovanje na javnim nastupima kojih je do sada bilo 5. Na radionicama sviramo na djembe bubnjevima i ostalim udaraljkama, učimo osnove tehnike, skupa kreiramo nove kompozicije i nadasve se dobro zabavljamo. Na našim radionicama nema učenika i učitelja. Svi smo prije svega prijatelji, nije važno koliko tko dobro svira već da svi uživamo u međusobnom dijeljenju. Ukoliko se uopće može reći da imamo neki cilj, onda je to radost muziciranja, a ne bilo kakav tehnički domet. No, to ne znači da je tehnika zanemarena – ona samo nije krajnji cilj, već nusprodukt naše glazbene igre – rekao je voditelj projekta, Boris Prljević.

Klub Dobre VIbracije u suradnji sa Centrom za odgoj i obrazovanje “Slava Raškaj”, provodi projekt Orkestar Dobre Vibracije od veljače 2018. do kolovoza 2019.

Projekt Orkestar Dobre Vibracije bavi se problemom nedovoljne zastupljenosti kulturno-umjetničkih sadržaja za mlade s teškoćama u razvoju. Cilj je organiziranje radionica bubnjanja i javnih nastupa za 20 mladih s višestrukim komunikacijskim teškoćama, korisnika Centra za odgoj i obrazovanje Slava Raškaj.

Projekt Orkestar Dobre Vibracije sufinancira se iz Europskog socijalnog fonda, u okviru poziva Umjetnost i kultura za mlade Ministarstva kulture Republike Hrvatske. Ukupna vrijednost projekta iznosi 432.433 kuna od čega je iz Europskog socijalnog fonda sufinancirano 367.406,47 kuna.

Pratite svakodnevno novosti iz Kluba Dobre Vibracije na web-stranici www.klubdobrevibracije.com i na društvenim mrežama.

Preuzeto sa  In portal .