Nekategorizirano, Rad udruga

U Osijeku kreće kampanja prikupljanja donacija za vozački ispit mladima iz doma Klasje

Osječki filantropski dvojac – Igor Toman i Ivica Lenard u subotu će s glavnog osječkog trga u 7.30 sati krenuti u pedaliranje kroz sedam gradova u Osječko-baranjskoj županiji u akciji „Vozimo za vozač(k)e“. Tako će se na njihovoj ruti naći Osijek, Đakovo, Našice, Donji Miholjac, Valpovo, Belišće i Beli Manastir, a povratak u Osijek na Trg Ante Starčevića planiran je za 20 sati.

Igora i Ivicu će s glavnog osječkog trga ispratiti i dočekati predstavnici Zaklade Slagalica, Zaklade Srce grada Osijeka, Dječjeg doma Klasje i zainteresirani pojedinci koji se tako mogu priključiti akciji. Biciklistički dvojac će u Belom Manastiru dočekati predstavnici iz udruge PGDI (Projekt građanske demokratske inicijative) i Zaklade Put koji već dugi niz godina organiziraju aktivnosti za podršku mladima iz sustava socijalne skrbi. Njihov napredak u vožnji će biti moguće pratiti iz sata u sat na društvenim mrežama Zaklade Slagalica.

Nakon vožnje moći ćete se priključiti prvom filantropskom Jukebox party-u u organizaciji udruge Hip-Hop Osijek koji se od 21 sat održava u klubu Exit u Tvrđi. Dj Armando pripremio je za vas popis od 100 pjesama na kojemu se nalaze hitovi iz 80-ih, 90-ih i 00-ih, a svoju najdražu pjesmu s popisa moći ćete otkupiti za samo 10 kuna. Sav prihod od otkupljenih pjesama priključit ćemo filantropskoj akciji „Vozimo za vozač(k)e.“

Kampanju možete podržati uplatom na poseban račun Zaklade Slagalica br. HR2824020061100718373 kod Erste&Steiermerkische banke s naznakom “Vozimo za vozač(k)e”, a korisnici aplikacija za mobilno bankarstvo mogu jednostavno donirati nekim od 2d uplatnih barkodova na stranici doniraj.org.