Aktualno, Nekategorizirano

Svakog vikenda plesne edukacije i kazališno-plesne radionice u Centru mladih

Kazališno koncertna dvorana Ivana Brlić Mažuranić kao jedan od partnera u projektu “KUL centar” građanima nudi: plesnu edukaciju i kazališno-plesne radionice na kojima će sudionici vježbati scene za izvedbu predstave “Slavuj”.

Voditelji su: Branko Banković, Olga Andrusenko i Ksenija Vrkljan.

Sudionici i posjetitelji će na svakom susretu moći poslušati uvodno predavanje koreografa Branka Bankovića koji će nam riječima pokušati približiti plesnu umjetnost i pomoći u kvalitetnijem razumijevanju suvremenog plesa.

Nakon predavanja slijedi praktični i plesni dio.

Radionice se održavaju svakog petka od 19:30 do 22:00 sata i svake subote i nedjelje od 10:00 – 14:30 u velikoj dvorani Centra mladih (Ulica Ante Starčevića 11 u Slavonskom Brodu.).

Organiziraju: KUL centar i Centar Mladih – Slavonski Brod.

Ulaz je besplatan za sve sudionike i posjetitelje!

Više informacija: http://kulcentar.kkd-ibm.hr/plesna-edukacija-i-kazalisno-plesne-radionice-slavuj/http://kulcentar.kkd-ibm.hr/ukljuci-se/

“Koreograf je sličan piscu, ali umjesto da piše riječi na prazan papir, on piše pokrete u prazan prostor.”
(Mia Čorak Slavenska)

„Kulturni centar mladih–Razvoj javno–civilnog partnerstva u kulturi u Slavonskom Brodu (KUL centar)“ projekt je Kazališne družine Ivana Brlić Mažuranić. Ovaj projekt u ukupnoj vrijednosti od 2.497.628,64 kn sufinanciran je iz Europskog socijalnog fonda, a Europska unija sufinancirala je 85% vrijednosti projekta u iznosu 2.122.984,34 kn dok je iz proračuna Republike Hrvatske izdvojeno 15% vrijednosti odnosno 374.644,30 kn.

Nositelj je projekta KUL centra Kazališna družina Ivana Brlić Mažuranić, a partneri na projektu su: Grad Slavonski Brod kao jedinica lokalne samouprave, Kazališno–koncertna dvorana Ivana Brlić-Mažuranić kao ustanova u kulturi i 4 udruge iz kulture koje koriste infrastrukturu Centra mladih te su prepoznate od mlade i stručne publike – Kino Klub Paluba 7, Udruga za promicanje filmske i glazbene kulture SB film, Udruga Kameleon i Mreža i Fotoklub Kadar SB.