Hrvatska, Nekategorizirano

Kazališna družina Ivana Brlić Mažuranić iz Slavonskog Broda predstavila projekt KUL centar mladih

47455488_2249582421742626_8495994955632738304_nKazališna družina Ivana Brlić Mažuranić početkom prosinca u Slavnoskom Brodu održala je početnu konferenciju projekta „Kulturni centar mladih–Razvoj javno–civilnog partnerstva u kulturi u Slavonskom Brodu (KUL centar)“ kome su na pozivu Kultura u centru – potpora razvoju javno-civilnog partnerstva odobrena bespovratna sredstva iz Europskog socijalnog fonda.

Na predstavljanju projekta javnosti su se obratili predstavnici nositelja projekta i partnera te zamjenik gradonačelnika grada Slavonskog Broda.
Svrha je projekta unaprijediti postojeći koncept upravljanja Centrom mladih u Slavonskom Brodu razvojem novog modela upravljanja na sudioničkim načelima udružujući rad javnog, obrazovnog, civilnog i privatnog sektora te svih zainteresiranih građana Slavonskog Broda.

– “Ovaj projekt nastojat će stvoriti plodno tlo za razvoj Kulturnog centra mladih poboljšanjem opremljenosti prostora centra za kulturno i društveno djelovanje kao i kroz jačanje kapaciteta svih dionika u sudioničkom upravljanju. Povezivanjem javno–civilnog sektora osigurava se željeni dijalog s ciljem povećanja ponude za mlade i oživljavanja Centra mladih koji nije iskorišten u pravom smislu te riječi” – navela je umjetnička voditeljica Darija Vlajnić iz Kazališne družine Ivana Brlić Mažuranić.

– “Kazališne predstave za djecu i mlade, plesne radionice, projekcije, izložbe, čitaonice i slušaonice, seminari i tečajevi, festivali, tribine i debate samo su neke od aktivnosti koje nas očekuju kroz iduća 24 mjeseca. Prava beneficija svega toga je besplatno sudjelovanje na svim aktivnostima pune dvije godine projekta, a pravo sudjelovanja imaju svi bez ikakvog dobnog ili drugog ograničenja” – zaključila je umjetnička voditeljica Darija Vlajnić.

47243293_340105643448642_379588754353946624_n– “Nositelj i partneri projekta potrudit će se osigurati dobre sadržaje kako bi svatko našao nešto za sebe. Tako će Udruga za promicanje filmske i glazbene kulture SB film organizirati radionice dokumentarnog filma; Fotoklub Kadar SB organizirat će tečaj digitalne fotografije i javnu tribinu o umjetničkoj vrijednosti fotografije; Kino Klub Paluba 7 organizira večeri art filmova koje će podići na novu razinu, a Udruga Kameleon i Mreža pripremit će bogate i zanimljive radionice kreativnog pisanja. Plesne predstave za djecu i mlade organizirat će Kazališno koncertna dvorana Ivana Brlić–Mažuranić, a Kazališna će družina kao nositelj projekta upriličiti i organizirati gostujuće predstave – naveo je Matej Safundžić, voditelj produkcije iz Kazališne družine Ivana Brlić Mažuranić.

Zamjenik gradonačelnika grada Slavonskog Broda, Hrvoje Andrić, istakao je zadovoljstvo što se ovaj projekt provodi u Slavonskom Brodu.
– Razvoj Kulturnog centra mladih znači puno, ne samo za Grad i ustanove nego i za udruge iz kulture, ali ponajviše za same korisnike koji će na ovaj način dobiti mnoštvo zanimljivih sadržaja kojima će moći obogatiti svoje vrijeme i znanje. Znam kako je kroz projekt predviđeno puno zanimljivih aktivnosti i vjerujem kako će dobar dio njih ostati živjeti i nakon provedbe projekta“ – zaključio je Hrvoje Andrić.

„Kulturni centar mladih–Razvoj javno–civilnog partnerstva u kulturi u Slavonskom Brodu (KUL centar)“ novi je projekt Kazališne družine Ivana Brlić Mažuranić. Ovaj projekt u vrijednosti 2.497.628,64 kn sufinanciran je iz Europskog socijalnog fonda, a Europska unija sufinancirala je 85% vrijednosti projekta u iznosu 2.122.984,34 kn dok je iz proračuna Republike Hrvatske izdvojeno 15% vrijednosti odnosno 374.644,30 kn.

Nositelj je projekta KUL centra Kazališna družina Ivana Brlić Mažuranić, a partneri na projektu su: Grad Slavonski Brod kao jedinica lokalne samouprave, Kazališno–koncertna dvorana Ivana Brlić-Mažuranić kao ustanova u kulturi i 4 udruge iz kulture koje koriste infrastrukturu Centra mladih te su prepoznate od mlade i stručne publike – Kino Klub Paluba 7, Udruga za promicanje filmske i glazbene kulture SB film, Udruga Kameleon i Mreža i Fotoklub Kadar SB.