Hrvatska, Nekategorizirano

Premijera u KUL centru: Evo poze Ezopove

Foto: Kazališna družina Ivana Brlić Mažuranić

Kazališna družina Ivana Brlić Mažuranić iz Slavonskog Broda u sklopu projekta Kulturni centar mladih – Razvoj javno-civilnog partnerstva u kulturi u Slavonskom Brodu (KUL centar) najavljuje premijernu izvedbu predstave Evo poze Ezopove.

Redatelj Mario Kovač o predstavi kaže:

„Predstava je zamišljena kao svojevrsni praktikum lutkarstva. Publika je podijeljena u dvije grupe od oko 20-30 gledatelja (dakle, jedan ili dva razreda) koje gledaju izvedbu iste predstave, u trajanju od 20-ak minuta, dva puta zaredom. No, u svakom gledanju mijenja se gledateljeva točka gledišta. Ovisno o rasporedu sjedenja, publika prvi put gleda predstavu ili s prednje strane (kako se predstava i inače gleda) ili sa stražnje strane (prateći sve one detalje „skrivene“ očima javnosti, događanja iza kulisa). Tako dio gledateljstva koji je tijekom prve izvedbe sjedio naprijed i gledao predstavu, u drugoj izvedbi ima mogućnost registrirati na koji način se glumci pripremaju ili kojim kazališnim trikom i vještinom ostvaruju kazališnu „magiju“ dok u obrnutom slučaju publika prvo gleda stvaranje i pripremu određene glumačko-lutkarske tehnike, a u drugoj izvedbi njen konačni oblik. Tehnike koje ćemo obuhvatiti u predstavi su raznovrsne: klasična dramska gluma, kazalište sjena…; lutkarske tehnike: marionete, zijevalice, karnevalske lutke…; predmetni teatar…

Predstava će se održati 2. listopada 2020. (petak) u 18 sati u velikoj dvorani Centra mladih (Ulica Ante Starčevića 11, Slavonski Brod).

Predstavu potpisuju umjetnici:

Režija: Mario Kovač

Dramaturgija: Kristina Kegljen

Scenski pokreti i koreografija: Branko Banković

Kostimografija i izrada kostima: Nikolina Miletić

Kreator lutaka: Ana Sekulić

Glazba: Andrija Rudić

Scenograf: Ivan Barišić

Igraju: Matej Safundžić, Luka Stilinović, Valentina Srnojević i Darija Vlajnić

………………………………………………….

O projektu

„Kulturni centar mladih–Razvoj javno–civilnog partnerstva u kulturi u Slavonskom Brodu (KUL centar)“ projekt je Kazališne družine Ivana Brlić Mažuranić. Ovaj projekt u ukupnoj vrijednosti od 2.497.628,64 kn sufinanciran je iz Europskog socijalnog fonda, a Europska unija sufinancirala je 85% vrijednosti projekta u iznosu 2.122.984,34 kn dok je iz proračuna Republike Hrvatske izdvojeno 15% vrijednosti odnosno 374.644,30 kn.

Nositelj je projekta KUL centra Kazališna družina Ivana Brlić Mažuranić, a partneri na projektu su: Grad Slavonski Brod kao jedinica lokalne samouprave, Kazališno–koncertna dvorana Ivana Brlić-Mažuranić kao ustanova u kulturi i 4 udruge iz kulture koje koriste infrastrukturu Centra mladih te su prepoznate od mlade i stručne publike – Kino Klub Paluba 7, Udruga za promicanje filmske i glazbene kulture SB film, Udruga Kameleon i Mreža i Fotoklub Kadar SB.