EHO, Nekategorizirano

U Splitu predstavljen projekt Paraolimpijske škole za mlade koji sufinancira Europski socijalni fond

Projekt Paraolimpijske škole za mlade s invaliditetom, vrijedan 1,5 milijuna kuna, predstavljen je u srijedu u Športskom centru Gripama.

Projekt će potaknuti društvenu integraciju mladih s invaliditetom kroz bavljenje sportom i dostupnost sportskim aktivnostima. Iz Europskoga socijalnog fonda financiran je s 85 posto, a preostali dio sufinanciran je iz državnog proračuna.

Paraolimpijska škola provodit će aktivnosti u atletici, boćanju, plivanju, stolnom tenisu i para-taekwondou. Kroz provedbu programa osigurat će se adekvatna oprema, edukacija i olakšan pristup sportskim dvoranama i terenima – ugradit će se dizalo i napraviti pristupna staza na Parku mladeži. Sve sportske aktivnosti pratit će stručni i motivirani treneri.

Zadovoljstvo zbog provedbe projekta i njegove koristi za više od stotinu budućih korisnika iskazali su predstavnici svih partnera na projektu – Športskog saveza invalida, Javne ustanove Športskih objekata i Grada Splita, koji je podupro prijavu tog projekta.

Splitski gradonačelnik Andro Krstulović-Opara poručio je budućim korisnicima da počnu sa sportom i mijenjaju svoj život nabolje, a u ime korisnika splitskoga Športskog saveza invalida Mijo Bakić je istaknuo sjajne rezultate splitskih sportaša s invaliditetom, kojih će dosad najviše nastupiti na idućim Paraolimpijskim igrama. Oni su, rekao je, svojim rezultatima i životnim pričama najbolji primjer i motiv mladima da se uključe u aktivnosti splitske Paraolimpijske škole.

Projekt Paraolimpijske škole za mlade s invaliditetom odobren je na pozivu “Uključivanje djece i mladih u riziku od socijalne isključenosti te osoba s invaliditetom i djece s teškoćama u razvoju u zajednicu kroz šport”. (Hina/CD)