EHO, Nekategorizirano

U Vodicama predstavljen projekt “ZAKLON, Zaštita od krize u lokalnim zajednicama”

Foto: je Lokalna akcijska grupa “More 249“

U ponedjeljak u povodu Međunarodnog dana volontera u vremenu od 9 do 12 sati, održan je prvi INFO ŠTAND u sklopu provedbe projekta “ZAKLON, Zaštita od krize u lokalnim zajednicama” (UP.04.2.1.11.0411). Štand je bio postavljen u Vodicama, na adresi Obala Juričev Ive Cota (na području tržnice) s ciljem senzibiliziranja članova zajednice za uključivanjem u rad udruga i građanskih inicijativa. U svrhu promocije projekta i jačanja svijesti o važnosti volonterizma izrađeni su letci koje smo dijelili građanima.

Događaj se pokazao kao potreba na području lokalne zajednice te su građani pozitivno reagirali, interesirali se o mogućnostima volontiranja. Najvažnija činjenica je da je važno povezivati pojedince, informirati ih i time osigurati aktivnije djelovanje u zajednici s ciljem stvaranja pozitivnih promjena!

Za više informacija o projektu, pogledajte web stranicu projekta: https://zaklon.org/ te Facebook stranicu nositelja projekta: https://www.facebook.com/lagmore249

Korisnik projekta je Lokalna akcijska grupa “More 249“, dok su partneri na projektu Prijatelji Europe Općina Tisno, Hrvatski Crveni križ GDCK Vodice te Dobrovoljno vatrogasno društvo “Vodice“. Ukupna vrijednost projekta je 388.861,62 HRK. Projekt sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda u ukupnom iznosu od 330.532,38 HRK.