EHO, Nekategorizirano

U Vodicama predstavljanje projekta socijalnog uključivanja umirovljenika: Aktivni zajedno

Gradsko društvo Crvenog križa Vodice poziva na početnu konferenciju projekta „Aktivni zajedno“ koja će se održati na terasi restorana Makina u Vodicama u srijedu, 25. studenoga 2020. s početkom u 10:00 sati.

Projekt „Aktivni zajedno“ za cilj ima poboljšanje socijalnih, emocionalnih, kognitivnih i kreativnih vještina, kao i psihofizičko zdravstveno stanje umirovljenika.

Nositelj projekta je Gradsko društvo Crvenog križa Vodice, partneri su Gradsko društvo Crvenog križa Knin i Gradsko društvo Crvenog križa Biograd na Moru.

Projekt sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda (Operativni program ‘Učinkoviti ljudski potencijali’ 2014. – 2020.), u okviru poziva na dodjelu bespovratnih sredstava ‘Pridruži se – Aktivni u mirovini’ Jačanje sposobnosti organizacija civilnoga društva za unapređenje mogućnosti aktivnog sudjelovanja i socijalne uključenosti umirovljenika).

Ukupna vrijednost projekta je 1.285.155,90 kn od čega je 85% osigurano temeljem Operativnog programa ‘Učinkoviti ljudski potencijali’ 2014. – 2020., iz sredstava Europskog socijalnog fonda, dok je obvezni udio nacionalnog sufinanciranja od 15% osiguran iz Državnog proračuna Republike Hrvatske.

Razdoblje provedbe projekta: 01.06.2020. – 01.06.2022.

Projektom je planirana provedba sljedećih programa: program poticanja tjelesne i psihičke aktivnosti umirovljenika, program dnevnih aktivnosti slobodnog vremena, program jačanja socijalnih, emocionalnih i kreativnih vještina umirovljenika, program očuvanja zdravlja i prevencije bolesti, program psihosocijalne aktivacije umirovljenika

Planirani programi obuhvaćaju aktivnosti medicinske gimnastike, nordijskog hodanja, mjerenje šećera i krvnog tlaka, kreativne radionice, tečaj plesa, radionica kuhanja, radionica psihosocijalne podrške, radionice prve pomoći, malu školu služenja pametnim telefonom.

Svi programi i aktivnosti, kao i rekviziti i materijal za radionice su u potpunosti besplatni za umirovljenike koji se registriraju pri Gradskom društvu Crvenog križa Vodice, Knin ili Biograd na Moru.

Više o pozivu ‘Pridruži se – Aktivni u mirovini’ Jačanje sposobnosti organizacija civilnoga društva za unapređenje mogućnosti aktivnog sudjelovanja i socijalne uključenosti umirovljenika” OVDJE.