Aktivizam, Nekategorizirano

Projekt “Aktivni zajedno” uključio 275 umirovljenika u više od 900 aktivnosti programa aktivnog starenja

U Gradskoj knjižnici Vodice u srijedu, 15. lipnja, održana je završna konferencija projekta “Aktivni zajedno”. Projekt je imao cilj osnaživanje kapaciteta organizacija civilnog društva za pružanje i provedbu programa aktivnog starenja koji doprinose povećanju socijalne uključenosti i kvalitete života osoba starije životne dobi – navodi se u priopćenju Gradskog društva Crvenog križa Vodice.

U projektu je sudjelovalo  275 umirovljenika, a kroz dvije godine provedbe projekta unatoč pandemiji održano je preko  900 aktivnosti. Također, nabavljena je oprema za održavanje programa – računalna oprema, sportski rekviziti, likovni pribor, audio oprema, oprema za očuvanje zdravlja i prevenciju bolesti te oprema za kuhanje

Projekt je trajao 24 mjeseca, od 1. lipnja 2020. godine do 1. lipnja 2022. godine i sufinanciran je iz Europskog socijalnog fonda u sklopu poziva – Jačanje sposobnosti organizacija civilnog društva za unaprjeđenje mogućnosti aktivnog sudjelovanja i socijalne uključenosti umirovljenika. Bespovratna sredstva u ukupnom iznosu od 1.285.155,90 kuna su osigurana iz Državnog proračuna Republike Hrvatske 15 % i Europskog socijalnog fonda 85 % .

Uz Gradsko društvo Crvenog križa Vodice kao nositelja projekta “Aktivni zajedno”, partneri su Gradsko društvo Crvenog križa Biograd na Moru i Gradsko društvo Crvenog križa Knin.
Kroz projekt je razvijeno i provedeno šest lokalnih programa u području aktivnog starenja i povećanja kvalitete života umirovljenika  te održano osam okruglih stolova čiji cilj je bio doprinos većoj vidljivosti umirovljenika te povećanje njihove socijalne uključenosti.

Naše druženje s umirovljenicima ne završava završetkom projekta, na jesen krećemo s novim krugom medicinske gimnastike, nordijskog hodanja, provedbom zdravstvenih programa.
Od srca se zahvaljujemo svim umirovljenicima koji su nam ukazali povjerenje i sudjelovali na aktivnostima i radujemo se novim druženjima – ističu iz Gradskog društva Crvenog križa Vodice.

Kratak video provedenih aktivnosti možete pogledati na https://www.facebook.com/aktivnizajednoesf/videos/330016275984683