Nekategorizirano

Udruga Dobar dan predstavlja EU projekt na Žitnoj lađi u Brođanima kraj Karlovca

 

Udruga Dobar dan i partneri na projektu “Jaka udruga – Sretna zajednica” održat će početnu konferenciju i predstavljanje projekta u ponedjeljak, 11. travnja 2022. u 11 sati, u Žitnoj lađi u Brođanima kraj Karlovca.

-Zaplovite s nama rijekom Kupom na brodu Žitna lađa, našeg partnera na projektu Udruge Zvono uz Kupu, i upoznat ćemo vas s inovativnim programom volontiranja Banka vremena, s novom aplikacijom za umrežavanje volontera Volonteri.hr, kako će se mapirati potrebe u kriznim situacijama na Banovini, Karlovačkoj županiji i u Zagrebu, s idejom promocije volonterizma već od vrtićke dobi kroz lutkarsku predstavu, s provedbom volonterskih programa i osnivanja volonterskih klubova u tri osnovne i dvije srednje škole – ističu u pozivu.

“Jaka udruga – Sretna zajednica” jednogodišnji je projekt u kojem će se provesti mapiranje potreba, umrežiti volontere, osnovati pet volonterskih programa, provesti inovativni volonterski program banke vremena u tri županije Sisačko-moslavačkoj, Karlovačkoj i Gradu Zagrebu te kroz stručne edukacije ojačati kapacitete šest zaposlenika i deset volontera iz pet OCD-a za provedbu projektnih aktivnosti i snažniju participaciju u rješavanju potreba lokalnih zajednica u kriznim situacijama, socijalnog uključivanja, obrazovanja, zapošljavanja i dobrog upravljanja.

Projekt je ugovoren za sufinanciranje iz Europskog socijalnog fonda na pozivu “Jačanje kapaciteta OCD-a za odgovaranje na potrebe lokalne zajednice”.
Ukupna vrijednost projekta je 492.470,28 kuna.

Partneri na projektu su: Društvo za promicanje kulture življenja “Zvono uz Kupu” (Udruga ZUK), Udruga za promicanje informatike, kulture i suživota (Udruga IKS), Udruga Maštara, Udruga Totalno dobro – zdravlje, učenje i razvoj.