EHO, Nekategorizirano

Udruga Impress u Daruvar donijela gotovo 1,7 milijuna kuna za poboljšanje kvalitete života umirovljenika

Na slici predsjednica Udruge Impress Tanja Herceg, foto Impress/Facebook

U okviru poziva za dodjelu bespovratnih sredstava „Pridruži se – Aktivni u mirovini“ udruga Impress prije nešto više od mjesec dana Udruga Impress je potpisala ugovor o provedbi projekta “I mi smo tu – Aktivni u zajednici”, a za provedbu projekta je odobreno 1.693.288,80 kuna bespovratnih kuna iz Europskog socijalnog fonda.

Udruga Impress svojim aktivnim radom, kvalitetnim projektima utemeljenima na terenskom konkretnom radu vodi brigu o svim generacijama i donosi u Grad Daruvar gotovo dva milijuna kuna. Projekt smo pisali sami na temelju dosadašnjih potreba u zajednici, a pozitivan i temeljit pristup u radu i djelovanju te omogućavanje prilika ispunjenja potencijala, socijalne uključenosti potreban je svim generacijama što je prepoznalo i Ministarstvo rada i mirovinskoga sustava te Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva – navodi udruga.

Projektom “I mi smo tu- Aktivni u zajednici” udruga Impress u partnerstvu sa Centrom za razvoj osobnih kompetencija i zaštitu ljudskih prava te Gradom Daruvarom nastojat će poboljšati kvalitetu svakodnevnog života umirovljenika na području Bjelovarsko-bilogorske županije (Daruvar, Bjelovar s okolicom) i Grada Zagreba. Kroz interaktivne svakodnevne radionice umirovljenicima će se omogućiti besplatne redovite aktivnosti i povezivanje sa zajednicom. Uz to, projekt će ojačati i sve organizacije koje se na bave umirovljenicima omogućivši im besplatnu promociju, predstavljanje aktivnosti koje se nude za umirovljenike na jednom mjestu.

 

Više o pozivu: „Pridruži se – Aktivni u mirovini“ Jačanje sposobnosti organizacija civilnoga društva za unaprjeđenje mogućnosti aktivnog sudjelovanja i socijalne uključenosti umirovljenika ovdje.