Hrvatska, Nekategorizirano

Udruga Impress u Daruvaru tijekom ljeta provodi brojne aktivnosti za umirovljenike

Udruga Impress iz Daruvara poziva umirovljenike da se uključe u raznovrsne aktivnosti koje je udruga pripremila od plesa, tjelovježbe, nordijskog hodanja, učenja jezika, informatike, radionica kreativnog izražavanja ili samo da svrate na kavu ili sladoled uz obvezno druženje.

Aktivnosti se organiziraju u okviru projekta “I mi smo tu – Aktivni u zajednici”, za čiju provedbu su odobrena bespovratna sredstava u iznosu od 1.693.288,80 kuna temeljem poziva „Pridruži se – Aktivni u mirovini“ iz Europskog socijalnog fonda.

Projektom “I mi smo tu- Aktivni u zajednici” udruga Impress u partnerstvu sa Centrom za razvoj osobnih kompetencija i zaštitu ljudskih prava te Gradom Daruvarom nastojat će poboljšati kvalitetu svakodnevnog života umirovljenika na području Bjelovarsko-bilogorske županije (Daruvar, Bjelovar s okolicom) i Grada Zagreba.

Kroz interaktivne svakodnevne radionice umirovljenicima će se omogućiti besplatne redovite aktivnosti i povezivanje sa zajednicom. Uz to, projekt će ojačati i sve organizacije koje se na bave umirovljenicima omogućivši im besplatnu promociju, predstavljanje aktivnosti koje se nude za umirovljenike na jednom mjestu.

Više o pozivu: „Pridruži se – Aktivni u mirovini“ Jačanje sposobnosti organizacija civilnoga društva za unaprjeđenje mogućnosti aktivnog sudjelovanja i socijalne uključenosti umirovljenika ovdje.