Hrvatska, Nekategorizirano

Projekt „Treća zlatna dob“ donosi radionice za branitelje i njihove obitelji

U okviru Poziva za dodjelu bespovratnih sredstava „Pridruži se – Aktivni u mirovini“, Županijskoj podružnici Udruge hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata Zagrebačke županije odobreno je 1.118.600,00 kuna za provedbu projekta „Treća zlatna dob“ koji sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

U sklopu projekta, koji je s provedbom započeo prije nešto više od mjesec dana, organiziraju se radionice (informatičke, likovne, plesne i sportsko-rehabilitacijske) na koje se mogu prijaviti svi zainteresirani umirovljenici ciljane skupine s područja Grada Zagreba, Zagrebačke i Krapinsko-zagorske županije

Za sudjelovanje na radionicama, kao i sva dodatna pitanja mogu se obratiti udruzi ŽP UHDDR ZŽ, voditeljici projekta Maja Cipek putem emaila: voditeljzp.uhddr@gmail.com ili na broj telefona 01 6288 267.

Zagrebačka županija jedinica je regionalne samouprave s najvećim brojem hrvatskih branitelja u Republici Hrvatskoj i ima udio veći od jedne petine ukupnog broja branitelja u RH (21,7%), također od ukupnog broja stanovnika velik je broj umirovljenika. Problemi s kojim se hrvatski branitelji i članovi njihovih obitelji susreću su višedimenzionalni, a obuhvaćaju psihološke, zdravstvene i financijske poteškoće koje im otežavaju svakodnevni život i integraciju u društvo.

Projektom „Treća zlatna dob“, koji sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda, cilj je kroz dokazano djelotvorne programe, doprinijeti povećanju socijalne uključenosti i unaprjeđenju kvalitete života.

…………………….
Poziv „Pridruži se – Aktivni u mirovini” – Jačanje sposobnosti organizacija civilnoga društva za unaprjeđenje mogućnosti aktivnog sudjelovanja i socijalne uključenosti umirovljenika objavljen je u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020., a namijenjen je organizacijama civilnoga društva za njihovo jačanje u području aktivnog starenja i povećavanja kvalitete života umirovljenika, odnosno jačanju kapaciteta organizacija civilnoga društva za provođenje programa aktivnog starenja na lokalnoj razini namijenjenih povećanju kvalitete života i socijalne uključenosti umirovljenika te razvoju socijalnih inovacija u radu s umirovljenicima i inovativnih programa.