EHO, Nekategorizirano

Udruga Pavenka iz Brinja potpisala ugovor vrijedan gotovo 2 milijuna kuna

Udruga Pavenka iz Brinja potpisala je ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt  “Društveno-kulturni centar u Općini Brinje” odobren za sufinanciranje iz Europskog socijalnog fonda na Pozivu na dodjelu bespovratnih sredstava „Prostori sudjelovanja – razvoj programa revitalizacije prostora u javnom vlasništvu kroz partnerstvo OCD-a i lokalne zajednice“.

Ovim pozivom se, kroz provedbu odobrenih projekata, želi doprinijeti razvoju društvenih centara u zajednici kao javnih prostora u kojima se članovi lokalne zajednice okupljaju radi provedbe grupnih aktivnosti, korištenja različitih oblika socijalne podrške, dobivanja informacija o pitanjima važnim za kvalitetu života građana, odnosno različitih aktivnosti koje su od interesa za kvalitetno funkcioniranje lokalne zajednice.

Programi revitalizacije prostora trebaju obuhvaćati programe i projekte od interesa za opće dobro čije provođenje kroz dugoročni ili vremenski ograničeni rok djelovanja daje vidljivu dodanu društvenu vrijednost kojom se podiže kvaliteta života pojedinca i unaprjeđuje razvoj šire društvene zajednice.

Projekti koji se ugovaraju temeljem prve Odluke o financiranju vrijedni su više od 54 milijuna kuna, a sufinanciraju se iz Europskog socijalnog fonda te iz Državnog proračuna na poziciji Ureda za udruge.

Kroz odobreni projekt financirat će se rad Društveno-kulturnog centra u Općini Brinje kroz 5 razvijenih programa koji su usmjereni mladima, djeci, starijima te općoj populaciji građana.

Projekt Društveno-kulturni centar u Općini Brinje Udruga Pavenka će provesti u partnerstvu sa Općinom Brinje. DVD Brinje te Zakladom Kajo Dadić iz Splita.
Zamjenica predsjednice Marija Sertić je izrazila zadovoljstvo dobivenim sredstvima kao i činjenicu da je ovo jedini projekt iz Ličko-senjske županije koji se našao u prvoj Odluci o financiranju. (Izvor: Lika online/Civilno društvo)