EHO, Nekategorizirano

U općini Kijevo započela provedba EU projekta “Društveni centar Dinarsko srce”

Kulturno-umjetničko društvo “Dinarsko srce” započela je provedbu projekta “Društveni centar Dinarsko srce”, koji je odobren za sufinanciranje na pozivu „Prostori sudjelovanja – razvoj programa revitalizacije prostora u javnom vlasništvu kroz partnerstvo OCD-a i lokalne zajednice“.

Općina Kijevo partner je na projektu „Dinarsko srce“ ukupne vrijednosti 1.704.568,03 kuna koji sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020.

Projekt se temelji na suradnji dviju organizacija civilnog društva: KUD-a „Dinara“ kao nositelja projekta, udruge „GTF – Inicijativa za održivi rast“ te općine Kijevo kao jedinice lokalne samouprave.

Ovim se projektom želi unaprijediti društveni život i povećati iskorištenost javnog prostora u Kijevu kroz razvoj društvenog centra „Dinarsko srce“ gdje će se tijekom trajanja projekta provoditi programi iz područja tradicijske kulture, ruralnog razvoja i poduzetništva.

Kroz projekt će se postojeći prostor u javnom vlasništvu revitalizirati, obogatiti kulturno-društvenim sadržajima i tako staviti u službu organizacija civilnog društva i stanovništva na prostoru Općine Kijevo.

………………………………………………….

Projekt je odobren za sufinanciranje na pozivu na dodjelu bespovratnih sredstava “Prostori sudjelovanja – razvoj programa revitalizacije prostora u javnom vlasništvu kroz partnerstvo OCD-a i lokalne zajednice”.
Provedbom odobrenih projekata želi se doprinijeti razvoju društvenih centara u zajednici kao javnih prostora u kojima se članovi lokalne zajednice okupljaju radi provedbe grupnih aktivnosti, korištenja različitih oblika socijalne podrške, dobivanja informacija o pitanjima važnim za kvalitetu života građana, odnosno različitih aktivnosti koje su od interesa za kvalitetno funkcioniranje lokalne zajednice.

Projekt sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

Posrednička tijela u provedbi ovoga poziva su Ured za udruge, Posredničko tijelo razine 1, i Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva, Posredničko tijelo razine 2.