EHO, Nekategorizirano

Grad Novska EU sredstvima dobiva Inkubator društvenih inovacija

Foto: Atletski klub NOGA

U ponedjeljak je u Centru za mlade u Novskoj Atletski klub „Novljanska grupa atletičara“ održao početnu konferenciju projekta „Zajedno smo jači” sufinanciranog sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda.

Atletski klub prije nešto više od mjesec dana ugovorio je provedbu projekta „Zajedno smo jači” ukupne vrijednosti od 1.899.232,89 kuna kojima će se financirati projektne aktivnosti tijekom 24 mjeseca.

Grad Novska je, kao partner projekta, ustupio prostor koji će se u sklopu projekta adaptirati i opremiti te djelovati kao Inkubator društvenih inovacija.

– Inkubator društvenih inovacija nudit će brojne edukacije za lokalne organizacije civilnog društva kako bi se osnažili organizacijski kapaciteti udruga te putem programa javno-civilnog partnerstva potakli aktivnije uključivanje mladih Novljana u društvene, ekonomske i političke tokove. Prostor je zamišljen kao zajednički moderno opremljen radni prostor otvoren svim zainteresiranim građanima, a osobito mladima – istakla je voditeljica projekta Ana Marija Kaurin.

 

………………………………………………….

Projekt je odobren za sufinanciranje na pozivu na dodjelu bespovratnih sredstava “Prostori sudjelovanja – razvoj programa revitalizacije prostora u javnom vlasništvu kroz partnerstvo OCD-a i lokalne zajednice”.
Provedbom odobrenih projekata želi se doprinijeti razvoju društvenih centara u zajednici kao javnih prostora u kojima se članovi lokalne zajednice okupljaju radi provedbe grupnih aktivnosti, korištenja različitih oblika socijalne podrške, dobivanja informacija o pitanjima važnim za kvalitetu života građana, odnosno različitih aktivnosti koje su od interesa za kvalitetno funkcioniranje lokalne zajednice.

Projekt sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

Posrednička tijela u provedbi ovoga poziva su Ured za udruge, Posredničko tijelo razine 1, i Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva, Posredničko tijelo razine 2.