Hrvatska, Nekategorizirano

FOTO: Otvoren Centar za mlade Novska – mjesto novih znanja, učenja, zabave i okupljanja

Foto: DUC
Foto: DUC

Novska je dobila Centar za mlade, smješten je u uređenim prostorijama Gradske sportske dvorane. Na svečanom otvorenju uz nazočnost mladih, predstavnika udruga koje okupljaju mlade, predstavnike gradskih ustanova, prostor su na korištenje predali Nada Zrinušić, pomoćnica ministrice za međunarodne poslove i programe u Ministarstvu za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, Margareta Mađerić, državna tajnica u istom ministarstvu, i Marin Piletić, gradonačelnik Novske, prenosi Novska In.

Centar za mlade projekt je novljanskog Atletskog kluba “NoGA”, uz potporu grada pokrenut je sredstvima Europskog socijalnog fonda i Državnog proračuna, a za njegovu realizaciju dano je nešto više od 1,2 milijuna kuna. Provodit će se u trajanju od 18 mjeseci, a u Centru su zaposlene dvije osobe – Mateja Sertić Stublija, voditeljica i Filip Mičević, administrator.

Prostori su u potpunosti opremljeni za početak aktivnosti, voditeljica Mateja Sertić Stublija kaže kako s programima započinju početkom siječnja 2019. godine, tečajevima stranih jezika, plesnim tečajem, učenjem zumbe, a u programu su sportske i druge aktivnosti, likovne i foto radionice, edukacije i predavanja. U Centru će biti i pedagog koji će provoditi savjetovanje o modernim ovisnostima, o problemima ponašanja, socijalnoj integraciji u društvo i profesionalnoj orijentaciji.

– Želimo okupiti što više mladih, iznenađeni smo odazivom, a tek započinjemo s našim aktivnostima, rekla je voditeljica, napominjući da se u aktivnosti mogu uključiti mladi od 15 do 29 godina starosti – kaže Mateja.

Mlade očekuju zanimljiva događanja, suradnja s drugim sličnim centrima mladih, a već je najavljen posjetit Centra za mlade u njemačkom grada Mengenu i Mladinskom centru Slovenske konjice.

Više o aktivnostima:

https://www.facebook.com/czmnovska/

https://czmnovska.com/