Aktivizam, Nekategorizirano

Udruga Srma otvorila natječaj za volonterske priče

sinjPriče do 3000 znakova (bez praznina, mogu biti i kraće) s punim imenom i prezimenom i kontakt podacima treba poslati na sljedeći e-mail: udruga.srma@st.t-com.hr ili poštom na adresu: Udruga Srma, Brnaška 44, 21230 Sinj.

Natječaj je otvoren od 9. rujna do 15. listopada 2020.

Nagrađuje se 5 najboljih priča prigodnim nagradama. Priče će ocijeniti profesori hrvatskog jezika i predstavnici Lokalnog volonterskog centra Sinj i Udruge Srma. Rezultati natječaja bit će objavljeni 4. prosinca 2020. godine na mrežnoj stranici Lokalnog volonterskog centra Sinj i Udruge Srma.

Sve priče pristigle u natječajnom roku tiskat će se u zborniku volonterskih priča ”LOVOR 2” i objaviti kao e-knjiga koja će biti dostupna online na mrežnoj stranici Lokalnog volonterskog centra Sinj i Udruge Srma.

Predstavljanje zbornika volonterskih priča i dodjela nagrada bit će 5.12.2020. na Međunarodni dan volontera.

Zbornik volonterskih priča dio je projekta V O Z A R A – VOLONTERI ZA RAZVOJ kojega financira Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike.

Pozivaju se lokalni volonteri i organizatori volontiranje iz Cetinske krajine da sudjeluju na natječaju i motiviraju svoje volontere na sudjelovanje. Volonterske priče promoviraju specifične vrijednosti i kvalitete koje ono donosi i volonterima i lokalnoj zajednici, te promoviraju volontiranje kao model stjecanja životnih i radnih iskustava.

(Izvor: Srma)