Nekategorizirano

Udruga umirovljenika grada Knina poziva na završnu konferenciju EU projekta

Foto: Udruga umirovljenika grada Knina

Udruga umirovljenika grada Knina organizira završnu konferenciju projekta „Pogled prema naprijed“ koji je provodila u partnerstvu s Udrugom Naše ognjište iz Knina.

Konferencija će se održati 15. prosinca 2023. godine na adresi Dr. Franje Tuđmana 4 u Knin, s početkom u 18h.

Svrha završna konferencije jest širu javnost upoznati s ciljevima projekta i dobrobitima koje proizlaze za organizacije civilnog društva, ali i za cjelokupnu zajednicu.

Projekt je financiran sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda, a ugovoren je na pozivu “Jačanje kapaciteta organizacija civilnog društva za odgovaranje na potrebe lokalne zajednice “.

Izvor: uu-knin.hr

Cilj projekta je jačati kapacitete OCD-a aktivnih u lokalnim zajednicama za provedbu aktivnosti prilagođenih lokalnim problemima, unaprijediti kapacitete organizacija civilnog društva za pružanje učinkovitog odgovora na potrebe lokalne zajednice u kriznim situacijama.

Udruga umirovljenika Grada Knina te udruga partner Naše ognjište okupljaju članove koji teže novim znanjima i iskustvima ali zbog financijske situacije nisu u mogućnosti sudjelovati na istima. Članovi i volonteri teže unapređenju kapaciteta za neposredni rad u području zapošljavanja i socijalnog uključivanja. Udruge nastoje promovirati volonterski rad te njegovu važnost u povezivanju različitih skupina društva kako bi se podignula opća razina kvalitete življenja i poslovanja. Nadalje, daljnjim poticanjem volonterstva podignula bi se javna svijest o potrebama ranjivih skupina te pomoć istima, pogotovo u situacijama poput potresa i pandemije. Formiranjem i obučavanjem tima volontera stvorit će se skupina koja će znati pravovremeno pružiti pomoć potrebitima.